46

Радев: Няма нужда от посещение в Киев, правителството да каже чии интереси обслужва

Ще помогне ли ЕС на енергийно най-зависимата и бедна държава, пита президентът

Ще помогне ли и как ЕС на енергийно най-зависимата и най-бедната държава, пита реторично президентът на България

Трябва да има внимателно отношение към този конфликт, който влияе пряко на всичко. Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие. Недоумявам как министърът на енергетиката ще обясни на българите, че българско оръжие подхранва този конфликт. Това заяви президентът Румен Радев, преди да замине на посещение в Испания.

Що се отнася за газа трябва да си отговорим на няколко въпроса, защо само на България и Полша се спират доставките на газ, попита Радев.

Как плащат Германия и Австрия, също така резервиран ли е достатъчен капацитет за доставки от Гърция и други страни, защото ако не е резервиран, ние ще видим как загребват посредници. Навярно ще трябва да намерим алтернативни решения, но това ще изисква и време и средства и означава много по-високи цени и рискове за доставки, добави президентът. Многократно съм твърдял, че тези 3 млрд. платени от нашия бюджет не обслужват българския интерес, те обслужват други държави, които безплатно транзитират газ. Това, което става с доставката на газа ще бъде тест за европейска солидарност. Ще помогне ли и как ЕС на енергийно най-зависимата и енергийно най-бедната държава, попита реторично Радев.

Президентът бе категоричен, че правителството дължи отговор на гражданите, които са му гласували доверие, чии интереси обслужва - техните или нечии други. "И е крайно време правителството да даде ясни доказателства, че осъзнава и отстоява българския суверенитет и в своята политика се ръководи от българския национален интерес", допълни Румен Радев.

Категорично „Не“ на предоставянето на военна помощ на Украйна, това означава стъпка към прякото въвличане на България към този конфликт. Призивите за мир заглъхват, на тяхно място ескалират острата риторика и призивите за победа. Ако победата означава самоунищожение и икономическа ликвидация на Европа, то ние стремително вървим в тази посока, каза още Радев. България трябва да е част от усилията за мир и възможно най-бързо прекратяване на този конфликт. Удължаването на конфликта ще има пагубни последици в много отношения. Суверенната българска позиция се изработва в София, а не в Киев и не мисля, че има нужда от посещение там, категоричен е Радев. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
42 коментара
Име

Име

28.04.2022 | 22:09

„- Ако видите или чуете някой да изнасилва жертва, запазете спокойствие и неутралитет. Няма смисъл да се намесвате, нито да звъните на полицията, нито да правите каквото и да е, ще утежните положението на изнасилваната жертва. Нека да си я доизнасилят, те само това ще направят, след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие. А и най-вероятно жертвата сама е предизвикала агресията, все пак не може да си ходи спокойно където и както си иска. - Ако видите или чуете някой да пребива жертва, запазете спокойствие и неутралитет. Няма смисъл да се намесвате, нито да звъните на полицията, нито да правите каквото и да е, ще утежните положението на пребиваната жертва. Нека да си я допребият, те само това ще направят, след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие. А и най-вероятно жертвата сама е предизвикала агресията, все пак не може да си ходи спокойно където и както си иска. - Ако видите или чуете някой да убива жертва, запазете спокойствие и неутралитет. Няма смисъл да се намесвате, нито да звъните на полицията, нито да правите каквото и да е, ще утежните положението на убиваната жертва. Нека да си я доубият, те само това ще направят, след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие. А и най-вероятно жертвата сама е предизвикала агресията, все пак не може да си ходи спокойно където и както си иска. Струва ви се чудовищно всичко това? Да, прави сте, чудовищно е. А ако някой вас ви изнасилва, пребива, убива, искате ли всички да запазят спокойствие и неутралитет? Искате ли всички да не се намесват, нито да звънят в полицията, нито да правят каквото и да е, защото щели да утежнят положението ви? Искате ли всички да изчакат да ви доизнасилят, допребият, доубият, с идеята, че след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие? Искате ли всички да си мислят, че най-вероятно сами сте предизвикали агресията, само с наглостта си да искате свободен живот? Чудовищно ли ви се струва? Да, прави сте, чудовищно е. Но защо тогава приемате чудовищни политици да ви говорят чудовищни неща? За 50 ст. по-евтин бензин ли станахме чудовища?“. Любомир Аламанов, Фейсбук

Отговори
1 1
Георги

Георги

27.04.2022 | 21:18

Най искрено съжалявам че не гласувах за Гербеджиков поне ми беше ясен и нямаше да ме разочарова

Отговори
0 2
Филибелия

Филибелия

27.04.2022 | 20:21

Във всеки случай не тези,които са на твоя началник-Путкин.

Отговори
3 1
АЙДЕ БЕ

АЙДЕ БЕ

27.04.2022 | 19:12

АМИ КАТО НЕ ИСКАШ АМЕРИКАНЦИ, КАНАДЦИ И ПРОЧЕЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ НАРОДИ , КАКНИ ИСКАШ - ДИВИ , АЗИАТСКИ ТАТАРО-руZZки ВАРВАРИ, ЛИКА ПРИЛИКА С ТЕБ. ПУТИНОЛЮБИВА СВОЛОЧ НИЕДНА. И СЛЕД ВСИЧКО ВИДЯНО, ЩО ЗА ПЛУЖЕК ТРЯБВА ДА СИ , ЗА ДА ПОДКРЕПЯШ руските ФАШИСТИ И ВАРВАРИ.

Отговори
5 3
Нещем канадци, украинци и американци!

Нещем канадци, украинци и американци!

27.04.2022 | 19:02

Радев ми върна доверието, винаги съм гласувал за него и няма по достоен политик. Новоизлюпените партии, които избрахме, са поредната грешка. Ще дойде часът на протестите!

Отговори
7 4
илия асенов

илия асенов

27.04.2022 | 17:32

президента е комунист и е ясно кого ще защитава съжелявам че съм гласувал за тоя

Отговори
6 6
Оставка ве, Фатмак!!!

Оставка ве, Фатмак!!!

27.04.2022 | 16:35

"Продължаваме промяната": Позицията на Радев е позор, не сме васали, готови сме да дадем оръжие на Украйна Петков смята, че тези политически и икономически кръгове стоят зад Турски поток и не само, те трябва да бъдат изгонени

Отговори
9 7
ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ

ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ

27.04.2022 | 16:30

ДА ОТ ПОСЕЩЕНИЕ В КИЕВ НЯМА НУЖДА, ТАМ ТРЯБВА ПРОСТО ДА СЕ ИЗПРАЩА ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ ЗА ОТСТРЕЛ НА ДИВИТЕ, АЗИАТСКИ ТАТАРО-руZZки ВАРВАРИ. И ДА ПОПИТАМ ЧЕРВЕНИЯ , СЕЛСКИ ФАТМАК радев , ДАЛИ НЯМА ДА ВЗЕМЕ ТЪПАТА , ЧЕРВЕНА МАЙМУНА корни и руZZкия ДУПЕДАВЕЦ копейкин и да идат на коленопреклонно посещение при плешивото , фашизоидно джудже. / И АКО МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ТАЗИ ПРОДАЖНА СВОЛОЧ./

Отговори
14 8
Не скверни името на патриарха Български, бе!

Не скверни името на патриарха Български, бе!

27.04.2022 | 18:19

Ти дари ли една заплата на Зеленски, или само тролиш по форумите?

Отговори
2 3
ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ

ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ

27.04.2022 | 16:20

ЧЕРВЕНИЯ , СЕЛСКИ ФАТМАК радев ДА ВЗИМА ТЪПАТА ЧЕРВЕНА МАЙМУНА корни И руZZкия ДУПЕДАВЕЦ копейкин И НА КИЛИМЧЕТО ПРИ ПЛЕШИВОТО ФАШИЗОИДНО ДЖУДЖЕ КАпутин ЗА ДА ИМА БАЛАНС. И АКО МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ТАЗИ ПРОДАЖНА СВОЛОЧ.

Отговори
11 10
Георги v.

Георги v.

27.04.2022 | 15:32

Ти трябва да се срамуваш и извиниш на българина, защото ти, Бабикян, Адвоката и Манолова ги домъкнахте тези измекяри начело с "просто Киро" и ни ги натресохте. Сега когато Ви изритаха плачете, ама сте направили белята,от която ще страда народа.

Отговори
18 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?