71

Радев към ДПС: Имате ли рецепта за консенсус? ВИДЕО

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с ДПС. Преди това имаше срещи с представители на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС.

"Вие вече декларирахте, че виждате изход от кризата в предсрочни избори, но вашата партия е натрупала опит и в парламентаризма и в управлението на страната, което предполага и една отговорност към българските граждани. Може ли, според вас, в настоящия момент на дълбока криза, страната да си позволи да остане без работещ парламент? Как вие виждате вашата роля за излизане от тази криза?

Каква е вашата рецепта за намиране все пак на диалог, на консенсус, така че да предотвратим задълбочаването на тази криза, в период в който няма да има парламент – ако минем на варианта, който вие предлагате, и няма да има редовно правителство, което да може да взима стратегически решения". Това заяви Румен Радев при откриване на срещата с представителите на ДПС.


По Конституция третият мандат ще отиде при избрана от президента парламентарна група. Ако и те не успят да направят правителство, президентът ще разпусне парламента, ще назначи служебен кабинет, а България отива на поредни извънредни избори през октомври.

От пресофиса на Президенството обявиха и графика, при който държавният глава ще проведе консултациите с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание, преди да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент:

♦ Точно в 13:00 ч. Румен Радев ще разговаря с представители на "БСП за България";

♦ За 14:15 ч. са предвидени консултациите с групата на „Има такъв народ";

♦ В 15:30 ч. Радев ще посрещне представители от „Демократична България“;

♦ В 16:45 ч. е насрочена последната среща за консултации с парламентарната група на „Възраждане“.
 
Очаквайте подробности!
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тосунага

Тосунага

15.07.2022 | 16:30

Имаме рецепта. Подкрепяме всеки яко отзад ако има кураж да застане отпред

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?