1553

Радан Кънев: Отиване на избори е крайна безотговорност

Това, за което не си дават сметка лидерите на така наречените партии на статуквото в България, е, че на 9 юни не свършват изборите за Европейски парламент." Това каза за БТА евродепутатът Радан Кънев в Добрич, където е зет.

Той допълни, че всичко започва след 9 юни, когато започва сформирането на мнозинство в европейския парламент между държавите членки. Тогава ще се определят и хората, които да заемат най-важните постове в Европа.

„Преди всичко на 9 юни започва определянето на приоритетите на Европейския съюз, които ще бъдат валидни цели пет години. Ние ще решаваме как ще изглежда Европа от 2024 до 2029 година. По волята на партиите на статуквото в България, ние посрещаме този момент без правителство, с едва сформиращ се парламент, което е тъжно. Но трябва да го компенсираме основно с усилията на нашите евродепутати, така че изключително важно е какви хора, с какви качества, с каква отговорност ще ни представляват в този критичен период в Европейския парламент“, коментира още Кънев.

Според него решението за отиване на избори е крайна безотговорност, която изправя държавата пред множество рискове. „Оттук нататък трябва да говорим как да преодолеем тези рискове, при положение че никому ненужните избори ще се състоят“, каза още евродепутатът.

Радан Кънев е в Добрич за среща с младите хора, за да обсъдят бъдещето на младите българи в Европейския съюз. Той подчерта, че ще разчита по-скоро на диалог, но основното ще бъде перспективите за развитие на младите българи в Европейския съюз и каква трансформация преживяват индустриите в цяла Европа.

Евродепутатът каза, че ще иска да се запознае с мнението на младежите за това дали съществуват така наречените професии на бъдещето или това са добрите стари професии, но с нови умения като компютърни, дигитални. „Разговорите са в посока какви са новите технологии, които движат икономиката, как те могат да модернизират старите съществуващи технологии, но преди всичко ще се старая да говоря кратко, да дам възможност да чуя техните въпроси, защото най - интересната част от срещите винаги са въпросите на студентите“, посочи Радан Кънев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
За гУлемите

За гУлемите

27.03.2024 | 07:34

Демократи изборите са шок и ужас А за нас нацистите националисти са нещо нормално Както и референдумите Ко нящо ей

Отговори
2 0
ХУН

ХУН

26.03.2024 | 23:20

Най-отговорното е цялата тази сбирщина майкопродавци да отива в затвора и скоро да не излиза от там. Аре чупката, нагли крадци и лъжци!

Отговори
9 1
rtyrty

rtyrty

26.03.2024 | 22:41

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 4
Предложи го твоят елексир

Предложи го твоят елексир

27.03.2024 | 03:16

На "Рада Дълбоката". Ще има нужда след края на благоденствието в Брюксел на 9 юни.

Отговори
3 1
Г. Атанасова

Г. Атанасова

26.03.2024 | 22:24

Не. Не е.

Отговори
4 2
Напротив!

Напротив!

26.03.2024 | 22:02

Най-отговорното е честното отношение към нас гражданите, които ви изпращаме в парламента. А ние вече наистина не ви търпим, защото не защитавате нашите интереси, а личните ви кариери и облаги. Избори до дупка ако трябва, но веднъж завинаги да ви е ясно, че повече не можем да търпим цялото това ваше извращение.

Отговори
13 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?