2374

Радан Кънев: Да се използва партия като "Възраждане" е голяма грешка

Да се задържи парламента или да има нови избори? На този въпрос опита да отговори евродепутатът от Европейската народна партия Радан Кънев. 

„Преди три дни имах разговор със сина ми, който е на 13 години. Обясним му какво е вот на недоверие и какви са различните партийни интереси. И той ми каза: Това, което казваш и от фактите, които знам, разбирам че държавата ще се срути. Първо ми стана смешно, а като се замислих осъзнах колко е тревожно това нещо. На 13 години да разбереш какво се случва – за година и половина сме провели 4 избора и то в условията на най-тежките кризи. Това са световна пандемия, инфлация и война. В това положение да кажеш като политик и съвкупност от политици, че държавата е неуправляема и не може да се справя с кризи и ситуации, наистина е срутване. 

Между съществуващото правителство и това да имаме кабинет на малцинството – имаме три възможности. Трябва много сериозен диалог в начина да се прави политика. Втората възможност е да се срутим, както казва синът ми – през есента ще има много по-труден парламент от сегашния. Третата възможност е НС да се събере и да каже на българите, че се връщаме в миналото.

Може и да не сме доволни през последните години, но въпросът ще се върнем ли назад и осъзнаваме ли движението си напред, ще има ли поколенческа смяна, на политическата култура, отговорът е очевиден и няма съмнение за доброто развитие. Имаме партия, която е типична Пета колона. В рамките на този парламент той започва един сериозен диалог. Да използваш партия като тази на г-н Костадин Костадинов по време на война, е много сериозна политическа грешка“, убеден е евродепутатът Радан Кънев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?