49

Явор Божанков: За четвърти път Трифонов каза на българите, че без ГЕРБ и БСП не може

БСП ще постъпи с третия мандат съобразно Конституцията и интересите на страната 

“За четвърти път Трифонов намира повод да провали всяко усилие България да бъде управлявана във формат без ГЕРБ и без ДПС.” Така секретарят на парламентарната група “БСП за България” коментира решението на лидера на "Има такъв народ" да се изтегли от преговорите за правителство. 

В предаването “Тази неделя” по бТВ той каза още: “На крачка сме да приемем новия антикорупционен орган, който, според преобладаващото мнение в бившата управляваща коалиция, трябва да бъде оглавен от Бойко Рашков. Аз този страх го видях в ГЕРБ и ДПС в зала. За мен това е истинската причина Трифонов в 12 без 5 да си намери повод и да се изтегли от преговорите.”  

“С четвърти провал Слави Трифонов казва на българските граждани едно - без ГЕРБ и ДПС не може”, категоричен бе Божанков. Той подчерта, че с тези действия към всичките кризи за четвърти път се добавя и политическа. Според депутата от левицата целта е една - българският народ да бъде докаран до такова положение, че да приеме всичко за допустимо и нормално, включително връщане на ГЕРБ във властта. 

По думите на Явор Божанков шансовете за правителство са намалели категорично, тъй като очевидно партията на Слави Трифонов е “програмирала” провала на преговорите още от самото начало и просто е търсила удобен повод. 

“В понеделник и във вторник се събират колективните органи на БСП, така че решението как продължаваме оттук нататък ще го вземем заедно. Пред нас имаше и продължава да има големи задачи. Това е изборът на нов председател на КЕВР. Ако той не бъде избран, индустрията вече даде сигнал, че през август месец оставаме без цена на енергията. Това е огромен проблем, така че  трябва да се съберем и да решим как да постъпим оптимално, не от гледна точка на партиен интерес, а от гледна точка на държавния интерес в момента”, очерта следващите стъпки на левицата Божанков.  

Той коментира и думите на президента Радев по повод третия мандат: “Лично аз ги тълкувам като призив да върнем мандата в 7-дневен срок. Но също Румен Радев, в аналогична ситуация, тъй като БСП за втори път взема втория мандат, ни призова тогава да го задържим, за да свършим важната за България работа и ние го задържахме 11 дни. Не виждам какво е различно в тази ситуация. Отново третият мандат е в БСП и отново имаме важна работа пред нас, така че ние ще постъпим съобразно Конституция и интересите на страната и съобразно нашите решения, които ще вземем колективно в следващите дни.”

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Румен

Румен

24.07.2022 | 16:25

Кое е вярно: 1.Явор Божанков: За четвърти път Трифонов каза на българите, че без ГЕРБ и БСП не може 2.За четвърти път Трифонов намира повод да провали всяко усилие България да бъде управлявана във формат без ГЕРБ и без ДПС.” Така секретарят на парламентарната група “БСП за България” коментира решението на лидера на "Има такъв народ" да се изтегли от преговорите за правителство. Правите опит за маниполация.

Отговори
0 1
Къвъ чифутска коалицийка

Къвъ чифутска коалицийка

24.07.2022 | 12:58

Чифутската Мекица Бившата Българска Марица днес е изтъпанила три чифутски изпражнения яко да плюят срещу НАРОДА или респективно срещу избора на НАРОДА Български И Т Н И забележете атаката срещу ИТН е от три посоки БСП чифути Гробари Седесари пак чифутски изпражнения фъфлещи и от представител на Променящи Промяната чифутски изпражнения Какво ги обединява Омразата към Българския Народ и България Някой си Яворчо Росенчо и познатия ни фъфлещ чифут Любен ИзроДилов син Толкова син та червен

Отговори
2 1
Калуди

Калуди

24.07.2022 | 12:20

Българският народ без да се зачита избора му беше докаран до положение в което точно вие - най-отритваната и западаща партия в последните години да е в управлението, макар че реално сте все по-низвергнати на всеки следващ избор. Така че Яворчо вместо да дрънкаш глупости осъзнай, че народа предпочита ГЕРБ пред всички останали в момента. Не че ГЕРБ не са крали и сигурно пак ще бъркат в кацата с меда, но на фона на вашето "управление" са много по-малкото зло. За половин година надминахте всякакви върхови постижения в закопаването на България на всички правителства от прехода насам взети заедно. На всичко отгоре нямате капка срам и достойнство. Когато си се наср@л до ушите си траеш и се оттегляш, а не се правиш на велик.

Отговори
3 2

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?