2374

"Промяната" запазва водачите и в Пазарджик

"Продължаваме промяната" ще запази почти същата листа за Пазарджик, с която участва и на предишните избори, научи "Марица". 34-годишният икономист Ивайло Шотев ще е отново водач на партията на Кирил Петков и Асен Василев в областта. Втори остава Петър Куленски, също депутат от последното Народно събрание.

Припомняме - и двамата са в челните редици на "Промяната". Шотев дори влезе в Изпълнителното бюро от 13 човека, като минава за един от любимците на Кирил Петков.

Ивайло е роден в Пазарджик. Управител на фирма в село Калугерово, където се произвеждат лекарства, хранителни добавки и козметика. Владее три езика - английски, испански и руски.

След като завършва Американския колеж в София, продължава висшето си образование в UCL Лондон, където се дипломира в специалността „Икономика и бизнес“.

По-късно интересите му към международната политика и мястото на Република България в нея го отвеждат в МГИМО в Москва, където защитава магистърска степен. 

Баща му Валентин Шотев е прочут бизнесмен от първите години на демокрацията, която го заварва като комсомолски секретар на МВР. Пуска се в няколко бизнеса, като изкупува винарни. Прочува се и като свидетел по делото "Октопод" срещу Алексей Петров.

Петър Куленски e на 35 години, също от Пазарджик. Учил е в езикова гимназия „Бертолт Брехт“, а след това завършва право в СУ „Свети Климент Охридски“. Притежава и магистърска степен по публични финанси. От повече от 11 години е адвокат. Близо двуметровият Кулински е голям фен на волейбола и играе за "Бенковски" (Пазарджик) от неговото създаване през 1999 г. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Анализатор

Анализатор

08.08.2022 | 13:06

Ивайло,Ивайло,ей с това трябваше да започнеш: *Баща му Валентин Шотев е прочут бизнесмен от първите години на демокрацията, която го заварва като комсомолски секретар на МВР. Пуска се в няколко бизнеса, като изкупува винарни. Прочува се и като свидетел по делото "Октопод" срещу Алексей Петров.* А с това направо ме разплака от умиление:*По-късно интересите му към международната политика и мястото на Република България в нея го отвеждат в МГИМО в Москва, където защитава магистърска степен.* А в *цехчето* освен илачи се правят и други *илачи*.

Отговори
3 0
Боли ме

Боли ме

08.08.2022 | 12:06

Боли ме….за ПП..каквото щат да запазват.Народът ги видя какви са лъжци.Вчерашни аматьори.Вън,подлоги!

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?