49

„Промяната“ реши на тайно заседание: Без компромиси! Гласувате с нас или избори

Тайно събиране на актива на „Продължаваме промяната“ е имало в понеделник вечерта, научи „Марица“. Участвали са депутати, членове на Изпълнителния съвет, начело с партийните лидери Асен Василев и Кирил Петков.

Целта е била да се набележи програма по съставяне на ново правителство и евентуалната тактика за изборите, ако такова не получи подкрепа от 121 депутати.

Събирането не е било в парламента, а на друго място в столицата. Първи думата е взел премиерът в оставка Кирил Петков. Той е обяснил още веднъж, че в дните преди вота на недоверие е имал оферти за стабилно управление срещу жестове от почти всички опозиционни партии. „Ако ги бях приел, да дам на един милиардите от пътищата, на друг спокойствие в МВР, сигурно щяхме да имам най-стабилното правителство в историята с над 200 депутати. Не влязох в политиката с тази цел, а за да променим нещо. Иначе щях да си гледам бизнеса отстрани или да съм със семейството на някой плаж в момента“, отсякъл Кирил Петков.

Той бил категоричен, че ще търси още 6 депутати на базата на индивидуални разговори с всеки, а няма да кани на масата цели групи извън вече заявените – "Демократична България" и БСП. От „Промяната“ имат едно условие – никакво отстъпление от заявената политика на реформи. Всеки депутат, дори извън ИТН, ще е добре дошъл, ако споделя това виждане. Нека подкрепи вота за нов мандат на Петков, пък после вече гласува различните закони в парламента по своята съвест. Нито държим да е с „Промяната“, нито да напуска своята група“, сподели източникът на „Марица“, „Ако не – отива се на избори със същите идеи, социологията ни дава добри резултати“.

Това предложение на Петков, както и всякакви други са били гласувани на събирането. Интересното при „Промяната“ е, че пирамидата е обърната сравнение с другите партии. Обикновено депутатите привикват Петков и  Василев за обяснения.

Депутатите от управлението в оставка обаче не бяха кой знае какви оптимисти в кулоарите на парламента, че Петков ще успее да събере 121 депутати за нов кабинет. Те се изпаряват с втвърдяването на тона между „Промяната“ и „Има Такъв Народ“.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Стоян

Стоян

28.06.2022 | 21:00

Чета и не вярвам на ушите си / както беше казал един водещ / Тия милярди на Петков ли са??? Може ли някой да ме просвети

Отговори
16 2
444

444

28.06.2022 | 20:56

Най долната партия управлявана всеки ден от козяк

Отговори
13 6
Тъ Така

Тъ Така

28.06.2022 | 20:45

Да се гласува със Калашник е най добре Чифута се посира га види дулото на Калашника и става много диалогичен Стига до там във диалогичноста си че е готов сам гроба да си изкопае и сам да се зарови Има единични случай познати на евакуация преди екзикуция Евакуирали са се навремето от днешен Египет и към Русия и към Европа и през Мароко и от там едни такива малки евакуацийки към Испания Франция Италия Англия Полша Чехия та и до Америка и Австралия Те никога не се предават Те се евакуират винаги Нали Бя Чифути То и Киро Простото чифутче никой не го е изгонил от власта Той се е Евакуирал

Отговори
10 5
Трайчо

Трайчо

29.06.2022 | 05:53

Иди да гласуваш в Русия - само там се гласува с калашник. И си остани там за да бълваш глупостите ти. Ще си бъдеш между тебеподобни сволочи.

Отговори
2 1
Българин

Българин

28.06.2022 | 20:21

Вън от властта.

Отговори
18 7
Дим да ви няма

Дим да ви няма

28.06.2022 | 18:41

Бо.клуци! Вън....от власта! Безродници!

Отговори
32 7
гласуванета да се забрани със закон

гласуванета да се забрани със закон

28.06.2022 | 18:38

И с машини, и с химикал, даже и с молив да измислят да се гласува резултатът е един и същ. От 90-та, та до ден днешен промяната е само в увеличение на банковите сметки на депутатите. Та за кой ли не гласувах. За СДС-ето, за Царчето, за ГЕРБ, последно гласувах за Промяната. Косата ми побеля от гласуване. Край. Повече няма да гласувам. България е колкото един средноевропейски град, който се управлява от кмет. Тука та президенти, та министри, та депутати, та знайни и незнайни бюрократи и управия няма. Е.бем ти и държавата и чудото.

Отговори
29 7
комунист

комунист

28.06.2022 | 18:20

Спокойно избори няма да има.Ще се намерят още съзнателни депутати уж отговорни пред избирателите си а не пред лидера.Мотиви също.

Отговори
5 24
Бат Сали

Бат Сали

28.06.2022 | 18:13

Чакаме избори. Няколко пъти. Винсги когато има избори, има " кифтета".

Отговори
19 3
33 ГОДИНИ----ПРЕХОД   ....ДО ГУША НИ ДОЙДЕ.....

33 ГОДИНИ----ПРЕХОД ....ДО ГУША НИ ДОЙДЕ.....

28.06.2022 | 18:09

ДО ЕДИН ДА ВИ НЯМА .....ЗАТВАРЯМЕ ....ЗА ВЕЧННННННИ ВРЕМЕНА ....

Отговори
26 8
Ицака

Ицака

28.06.2022 | 18:07

ПП при нови избори мисля, ме няма да стигнете далеч. Видимо, че медийните олигарси са зад вас и още има, но ще се разбере и за тях. Мился, че много хора разбират какво се случва!

Отговори
29 8
Трайчо

Трайчо

29.06.2022 | 05:57

А аз така и не разбрах какво искаш да кажеш но не е твоя грешка, че си неграмотен.

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?