46

Програмата на кабинета "Василев" готова днес, търсят 121 депутати

Очаква се днес да бъде готова управленската програма на новата коалиция в търсещия подкрепа кабинет "Василев". На страната на Асен Василев са 115 сигурни депутати, при необходими минимум 121. За да се допълни това число, ще се разчита, както досега, на парламентаристи, които да напуснат ИТН

"Продължаваме Промяната", БСП и "Демократична  България" се договориха да напишат ясен документ с конкретни цели и срокове за реализация, като времевият хоризонт е до края на годината.

Идеята е през следващите 6 месеца 47-ото Народно събрание да успее да промени законите, които са необходими за усвояването на европарите от Плана за възстановяване. Приоритет е и реформата в Антикорупционната комисия.

Все още не са ясни имената на министрите в проектокабинета, както и разпределението на постовете сред коалиционните партньори.

Асен Василев има срок до петък да реализира мандата, в противен случай щафетата ще бъде предадена на ГЕРБ-СДС. Те обаче заявиха категорично, че ще върнат втория мандат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Това са истинските шпиони в България

Това са истинските шпиони в България

05.07.2022 | 12:59

Народа не ви иска. Краварски мекерета отивайте си зад океана. И курвата Лена да ви духа на американска земя. Мръсни гадове.

Отговори
3 0
сливи за смет

сливи за смет

05.07.2022 | 08:59

да се обадят на бойко борисов де той има пълни чували с оце....от оня лошия матрал...

Отговори
3 1
Месия

Месия

05.07.2022 | 08:48

И аз имам проектоКабинет търся си 121 депутата за реализацията му. Ще има за всички.

Отговори
7 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?