46

Проф. Христо Даскалов с първи коментар след уволнението

Бившият вече изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов излезе с позиция във връзка с неговото освобождаване от страна на служебния кабинет.

По думите му, връщането на старите корупционни схеми започна още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да направят редовно правителство.

"Преди малко със заповед на служебното правителство бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен директор отново е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази длъжност от юли до края на 2021 г. Това е човекът, който в края на 2021 година започна процедурата за нов 10-годишен договор с частна фирма на границата", обяснява той.

"Знаете всички факти по случая Капитан Андреево. Знаете за заплахите, за опитите за подкупи, за черната кампания срещу всички нас, които „посегнахме“ на любимата фирма на Борисовата власт. Знаете за партийните функционери на ГЕРБ, свързани с фирмата на границата. Знаете, че направихме всичко, за да спрем реставрацията на „Евролаб 2011“ на Капитан Андреево. Това е отговорът на държавата", заявява бившият шеф на БАБХ.

"Заедно с колегите от „Продължаваме промяната“ ще продължа да се боря вече от Народното събрание със схемите, които тровят и ограбват хората и които канализират огромен финансов ресурс за купуване на избори. Но уволнението ми е знак, че имаме нужда от цялата ваша подкрепа, за да не се върнем обратно в мрака, от който точно започнахме да излизаме", завършва Даскалов.

Коментарът му дойде минути след като от Министерството на земеделието обявиха новината за уволнението на Даскалов на брифинг в ресорното ведомство.  Зам.-министърът Крум Неделков обвини бившият шеф на БАБХ в сключване на анекс към договор с изтекло действие, както и че е заминал на служебна командировка в Италия по проект на структура от хранителната агенция. Освен това Неделков обяви, че Даскалов е започнал да освобождава и назначава хора в БАБХ, след като се връща на работа след изборите, тъй като е кандидат-депутат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Чичо Манчо

Чичо Манчо

07.10.2022 | 00:02

https://youtu.be/wjbD2RGLgpM

Отговори
0 0
Валдес

Валдес

06.10.2022 | 10:02

Тези от ПП са лъжци, крадци. Лично имам наблюдения. Едно не ми е ясно, защо прокуратурата не започне разследване за изчезналите милиарди от декември 2021. Всички от ПП трябв да де разследват, включително Рашков за връзките му с черепа и КТБ.

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?