49

"Продължаваме промяната" хвана влака за изборите

 
Софийският градски съд допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра на политическите партии.

Това съобщиха от пресцентъра на съда.

 
Срокът за вписване в ЦИК за предстоящите избори на 2 октомври е 17 август.

На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите "ВОЛТ", "Средна европейска класа" и „Социалдемократи“. Тогава те избраха да използват регистрациите на малките партии, тъй като нямаха технологично време да основат своя партия.

По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
На мястото на ПП-то

На мястото на ПП-то

10.08.2022 | 15:30

Ако бях,щеше да ме е срам,че съм лъгал и грабил така бг народ и щях да се скрия,но тия натресени бандюги нямат капка съвест,самопознания,чест,та камо ли срам.Позор пълен сте!

Отговори
0 0
До редакцията

До редакцията

10.08.2022 | 00:20

Марица, снимката ви е стара нещо. Не са толкова ухилени вече...

Отговори
1 0
ПП-то

ПП-то

09.08.2022 | 19:16

Да си хванат самолета за Америка най-добре.

Отговори
12 3
Александър Андреев

Александър Андреев

09.08.2022 | 18:09

Две са големите беди на днешна България: простащината и корупцията. И често пъти те любовно се прегръщат. Простащината изглежда по-безобидна, но изобщо не е. Да вземем примера с г-н Слави Трифонов. Докато той беше "просто чалгаджия", образованият елит в България не му обръщаше особено внимание. А когато му обръщаше, високомерното обобщение гласеше нещо от рода на: "Развлечение за простолюдието. Хората обичат чалга, вулгарност и простотии. А телевизорът има копче". После обаче г-н Трифонов реши да излезе от телевизора и да влезе в политиката. А там копче няма. И без да се усетим, Трифонов се превърна в обществено опасно явление. Всъщност: без да се усетим, публичният живот постепенно се пренасели с човешките продукти на славитрифоновата естетика. Стигна се дотам, че в момента институцията, която трябва да бди за приличието и морала в електронните медии, СЕМ, се ръководи от бивша поетеса и авторка на неувяхващия стих "Ще ти скъсам г**а". Която - защо да се чудим - произхожда именно от развъдника на г-н Слави Трифонов. Пак оттам се породи и явлението Тошко Йорданов: политик, който край масата с коалиционните си партньори видимо показва среден пръст (но впоследствие го отрича). Политик, който често говори на уличен език, а в парламента се държи като на студентски купон. Тъкмо г-н Йорданов олицетворява опасната тенденция, за която става дума: наоколо тревожно се надига антисистемното, антиполитическото, вулгарното и безцеремонното. Вулгарно и безцеремонно. Точно като "простащина и корупция". Днес онези хора в България, които притежават свойството, наречено "домашно възпитание"; онези хора в България, които държат на човешкото приличие и искат да живеят на чиста улица, да почиват на плаж без угарки и без гръмка чалга от съседния бар; онези хора в България, които се стремят да мислят с главите си, а не с обмена на веществата и с хормоналната си система; всички тези благовъзпитани и позитивни хора навярно вече осъзнават, че излезлият от телевизора г-н Слави Трифонов е обществено опасен и че на изборите на 2 октомври тази обществена опасност не бива отново да се допуска в българския парламент. А вината, че на това явление не беше оказана съпротива още в "безобидния" му период, е обща - на всички мислещи, на всички благовъзпитани, на всички, които високомерно подминаваме стихове като "Ще ти скъсам г**а". Защото простащината е точно толкова опасна, колкото и корупцията

Отговори
12 1
помнещ

помнещ

09.08.2022 | 18:40

А каква хубавичка песен на англичански с много готин текст пълните простаци пуснаха на кунфиренциътъ си,помните ли?

Отговори
6 2
Пловдив

Пловдив

09.08.2022 | 17:39

Ами сега, 48 НС как ще работи без Нестимир и Бачийски? Родната политика загуби такива недостижими оратори, които като латерна бълваха лъжливите опорки на променкаджиите.

Отговори
18 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?