49

Призовка от Гешев вбеси Корнелия Нинова

Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори? Свършиха ли престъпниците, които изнасилват жени за 20 лв.? Свършиха ли, та се занимавате с вътрешните проблеми на БСП? Сега ще кажа за какво става дума. Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг. 

"Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя веднага на разпит. Благосклонно е написано, че мога да си взема и адвокат. Освен това, да предоставя на Прокуратурата запис и заверени копия от стенограма и протокол от заседания на БСП на 22 август. Да връча призовки на други членове на Съвета да се явят на разпит, за да кажат какво са говорили по време на партиен пленум на БСП", разкри тя. 

"Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той бе изключен от партията, но съдът отказа да го изключи, което е безпрецедентен акт. Той идва на заседание, присъства, изказва се два пъти и сега се жали, че не е допуснат до Национален съвет. Да говориш на партийно събрание, изглежда е престъпление. Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това е задвижено за един месец. Цялата машина е включена срещу БСП", заяви Нинова.  

Тя припомни, че служебният кабинет на президента Радев е "изпоуволни всички хора на БСП".

"Сега ще ви кажа какво ще направя - няма да предоставя и един лист от партийни събрания. Да се снабдят със съдебна заповед за изземване и да дойдат да си ги вземат. Второ, ние тримата няма да се явим на разпит. Да ни отведат принудително на разпит да ни питат какво сме говорили. Ще сигнализираме всички европейски и български институции. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им. Докато не реформираме дълбоко и истински правосъдната система, няма да излезем от водовъртежа", завърши тя. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Филибелия

Филибелия

06.10.2022 | 13:03

Защо се вбесяваш,чумо червена,да не би да си недосегаема?

Отговори
2 0
обективен

обективен

04.10.2022 | 15:59

Аз не помня някаква *риъкциъ* от корнела при ареста на Борисов?Значи при тебе искаш друг *аршин*?

Отговори
5 2
обективен

обективен

04.10.2022 | 15:58

*Прокурорът уточни, че Кирил Добрев е приложил съдебното решение към жалбата, като в случая от прокуратурата са поискали да се чуе и другата страна. „Прокуратурата спазва законите в страната, политиците сами ще преценят дали ще го направят“ заяви още Иванов по повод отказа на Нинова да предоставя каквато и да е информация. *

Отговори
5 1
обективен

обективен

04.10.2022 | 15:57

*„Към своята жалба г-н Кирил Добрев е приложил решение на ВКС, след което се запознах с жалбата и решението, сменнах че не са ясни всички факти и обстотелства и изпратих писмо до БСП. То беше адресирано до г-жа Корнелия Нинова, с което изисках да ми бъдат предоставени даверени копия, стенограма и записи от събрание на Националния съвет.“ Това заяви прокурор Георги Иванов, който е наблюдаващ разследването по жалба на Добрев срещу Нинова и други членове на партията, затова че ръководството на червените не спазва съдебни разпоредби*

Отговори
4 1
радеф

радеф

04.10.2022 | 15:09

Тази се смята за недосегаема!

Отговори
9 1
Бойко Борисов ПРЕЗИДЕНТ

Бойко Борисов ПРЕЗИДЕНТ

04.10.2022 | 13:46

Радев - ИМПИЙЧМЪНТ

Отговори
10 3
Не стана ли много лесно

Не стана ли много лесно

04.10.2022 | 13:16

Всеки политик, който е настъпил лехата с лука да пищи срещу Гешев? То така и баба знае, привикали я на разпит и веднага се иска оставката на Гешев. Мунчо Радев го сгащиха по бели гащи, че е шпионин на руснаците и той, юмруче и оставка на Гешев. Е, не така другари.

Отговори
14 1
!!!!!!

!!!!!!

04.10.2022 | 13:09

Браво Корни, ти си пич !

Отговори
7 4
Пловдив

Пловдив

04.10.2022 | 12:38

Нинова, пийни си един валериан, глог и мента и дишай дълбоко. На Прокуратурата това е основната функция - когато някой се жали да разследва. К. Добрев е подал жалба за твои думи и действия, защото се е почувствал засегнат несправедливо.Не пискаше ли и ти, когато не ти харесваха анализи на политолози? Не ги ли даде на прокурор, че ти смущавали съня с анализите си? Я се стегни!

Отговори
21 6

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?