2374

Президентът връчи мандата на Асен Василев и "Продължаваме промяната" ВИДЕО

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на следващо правителство в рамките на сегашния парламент. Папката отиде при ПП като първа политическа сила. Получи я номинираният за премиер в евентуален бъдещ кабинет Асен Василев.

Партията ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.

„България е в политическа, икономическа и социална криза. Българите изразяват основателни тревоги за високите цени, за нарастващата неизвестност и нестабилност. А реформите, както и средствата по Плана за възстановяване чакат своята реализация. От вчера имаме и външнополитическа криза”, каза държавният глава преди да връчи папката с проучвателния мандат на Василев.

Радев припомни, че при връчването на мандата на ПП за съставяне на настоящото правителство в оставка е предупредил, че „ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система още в първите 100 дни, то статуквото ще потърси своя реванш”.

Президентът подчерта, че очаква адекватни решения и отстояване на националния интерес за изграждане на свободна и просперираща България.

Асен Василев прие мандата с думите: "За мен това е огромна отговорност. Вече сме наясно, че в кризите, които страната ни трябва да посрещне, е важно да има кабинет. Изключително важно е и той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българският интерес и независимостта ни - така, както първият кабинет на ПП".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
черно фередже

черно фередже

01.07.2022 | 19:37

Кокорчо отдоло под ризата пак ли с черната тениска беше?

Отговори
4 2
Българин

Българин

01.07.2022 | 18:25

Взе мандата и бегом от народната любов.

Отговори
5 2
ОСТАВКА --НА ВСИЧКИ

ОСТАВКА --НА ВСИЧКИ

01.07.2022 | 18:14

Тука взе да мЯса на. БАРДАК ---- БИТАК

Отговори
8 2
Краварските подлоги закопават България

Краварските подлоги закопават България

01.07.2022 | 17:53

Краварски те шпиони нямат бъдеще в България да заминават незабавно за Канада

Отговори
7 2
Продължава предателството на българските интереси

Продължава предателството на българските интереси

01.07.2022 | 17:47

Мръсни предатели фашисти наркомани

Отговори
8 3
Канадец от Учиндол

Канадец от Учиндол

01.07.2022 | 17:26

В Бьлгария няма нормален политически живот!!! ГЕРБ - сьздадена от чужди фондации - стои непоклатимо Като хипопотам вьв водоем !!!! Всички други партии се тровят една друга !!!! Не се позаолява да се сьздаде Организация сьс здрава конструкция !!! Попьтен вятьр на проекта за кабинет !!!!

Отговори
11 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?