49

Президентът Румен Радев: Крайно време е разумът да вземе връх

Президентът Румен Радев заяви от Брюксел, че е крайно време да се намери изход тази политическа криза, в която се намираме в момента.

"Силно се надявам разумът да вземе връх, като нашите народни представители най-сетне конституират това Народно събрание. Това означава да се обединят поне около председателят на Народното събрание, за да може то да започне да функционира. Да започнем и консултациите, защото в момента и това не можем да направим. Най-важното е механизмът на работа на това Народно събрание. Ние очакваме да даде продукт, а в момента се занимава с вътрешни проблеми. Учудващо е, че още в началото на Народното събрание вместо да даде резултат, то започва с конституционна криза", посочи Радев. 

Президентът наблегна, че е много важно да бъдат приети бюджетът, както и подготвените от служебното правителство проектозакони по Плана за възстановяване и устойчивост. 

На въпрос как ще коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която намекна за унищожаване на парламентаризма и еднолична власт, Радев беше лаконичен: "Лидерите на политическите партии, особено парламентарно представените, трябва да поемат най-сетне своята отговорност и да направят така, че да привлекат така българските граждани към урните, че да имат едно много по-сериозно представителство и да не се стига дотук", допълни държавният глава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?