46

Президентът Радев посочи капаните пред страната ни

Тепърва ще измерваме изключително деструктивното влияние на войната в Украйна. Това коментира президентът Румен Радев днес.

„Когато чуем „Близък изток”, веднага се сещаме за големия конфликт и сблъсък в този регион, който представлява сложен възел от геополитически, социалнополитически, културно-исторически религиозни проблеми, който виждаме от десетилетия наред.

В нашето съвремие виждаме, че процесите отново стават изключително сложни, поясни той.

„Имаме възстановяването Русия в границите на постсъветското пространство, имаме амбициите на Турция - да се превърне от регионална в световна супер сила, виждаме огромните проблеми и трудности пред Европа след редица кризи - COVID, енергийна криза и др. В резултат на енергийната криза, Европа е изправена пред тежки предизвикателства на деиндустриализация. Тепърва ще измерваме изключително деструктивното влияние на войната в Украйна”, каза президентът.

„Важно е какво става и във въздушното пространство на Черно море”, отбеляза той.

Президентът коментира и КПП-тата по нашите граници. “Русия затвори своите граници за транспорт към Европа напълно, целият трафик минава през нас и ние категорично изоставаме. Касаещо Капитан Андреево мога да кажа, че ние изоставаме. Ако искаме да се възползваме е крайно време България да инвеститора в своите КПП-та”, категоричен е той.

“Ние трябва да мислим за възобновяване на Бургас - Александруполис , но да сменим посоката от Александруполис към Бургас. Геополитическите промени налагат да реализираме този ние да реализираме този тръбопровод, но да обърнем неговата посока, защото той беше замислел преди години за руски нефт, но сега трябва да мислим обратното”, каза още Радев.

Президентът очерта и още един проблем в региона. “Проучванията за залежи на природен газ закъсняват. Ние тепърва търсим как това да може да се осъществи”, подчерта той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Досега защо бляхте за природния газ?Защо не си използваме находищата?

Досега защо бляхте за природния газ?Защо не си използваме находищата?

23.11.2022 | 10:15

Борисов от колко години ви говореше за находищата от шистов газ и да се разработи и добива?Защо се правехте на луди и позволихте на шепа улични крадци да ни съсипе и продаде енергетиката?!

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?