2374

Президентът пред Шарл Мишел: Интеграцията на РС Македония в ЕС да се гради на критериите за членство

Интеграцията на Република Северна Македония в ЕС трябва да бъде устойчив и необратим процес и да се гради на реални резултати в изпълнение на критериите за членство. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Държавният глава подчерта, че изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в ЕС, предоставянето на конституционни гаранции за спазването на правата на македонските българи от страна на РСМ, изкореняването на езика на омразата към България и българите и опазването на българското културно-историческо наследство в югозападната ни съседка са необходими стъпки по нейния път към Обединена Европа.

България е открита за диалог и очаква конкретни резултати, които няма как да бъдат отчетени в оставащите дни до предстоящото този месец заседание на Европейския съвет, отбеляза още президентът. Румен Радев оцени високо все по-доброто разбиране на българската позиция в рамките на Европейския съюз и открои необходимостта от изработването на ясни механизми и измерими критерии, които да отчитат реалния напредък на югозападната ни съседка в процеса на европейска интеграция и да отстояват демократичните норми и принципите на ЕС.

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор, посветен на европейската перспектива на Република Северна Македония и с федералния министър по европейските и международните въпроси на Република Австрия Александер Шаленберг.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Веселин ЕГН 7112136860

Веселин ЕГН 7112136860

13.06.2022 | 20:58

Шарл Мишел е нула в Проруска България! И освен това ,за к'во членство в ЕС става дума,щом Еврейският Съюз е вече в състояние на Безченство ? На Радев да не му е изригнал Нек'ъв вулкан в тимберицата? ЕС не е Личност,следователно никоя Личност не може да иска да бъде член на една престъпна банда от АлиБабаевци и 40 по 40 разбойници със съскащи езици змийски и ужкимски сърца! Отвсякъде Русия и Китай бе,Радев задушевнии! Никакви преговори с евреите! Щом Хитлер е бил евреин,значи Еврейски Съюз нема да има. Ще има клади! Днес Македония се управлява от османски евреи,каквито са най-заклетите ни исторически врагове-турци,гърци,араби,негри,юдеи...ова чифути! С враг не се преговаря ! С враг се воюва и Дойран го е доказал! Ти ,Радев ,не си Боец! Ти си nутка у зелен чорап с путка в скута на чифута Шимон Сакскобурготски! Да живее РУСКО-БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! ДА ЖИВЕЕ КИТАЙ! ДА ЖИВЕЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ! ДА ЖИВЕЕ ВИЕТНАМ! ДА ЖИВЕЕ КУБА! ДА ЖИВЕЕ ВЕНЕЦУЕЛА! ДА ЖИВЕЕ НИКАРАГУА! ДА ЖИВЕЕ СЪРБИЯ! Д А Ж И В Е Е. АНТИЗАПАДНА И АНТИНАТОВСКА БЪЛГАРИЯ!!! Македония е Българска ,а турците,гърците и таласъмизираните сърби там са излишни в играта на Почтенност. Долу преговорите и театралното чупене на писалки след всяко съзнателно предателство! Благородната Руска Армия да нахлува в окупирана от американски джендъри Майка България! Веселин Радославов Димитров ЕГН 7112136860

Отговори
3 3
Българин

Българин

13.06.2022 | 20:56

Браво ,г-н Президент! Да си вдигнем ветото,но когато РСМ изпълни тези условия.Ако оставим нещата на Киро и Бойко,вече са ни предали!

Отговори
12 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?