1939

Президентът обяви важно условие за присъединяването ни към Шенген

Ефективната охрана на външните европейски граници е условие за гарантирането на националната сигурност и за присъединяването на България към Шенген. Това заяви президентът Румен Радев на работна среща на „Дондуков“ 2, на която бяха обсъдени предприетите от отговорните институции действия за засилване на охраната на границите на България, които са външни за ЕС, както и за справяне с миграционния натиск и пресичане на нелегалния трафик на хора.

Подобряването на координацията и взаимодействието между отделните служби, ангажирани с охраната на границата, снабдяването с модерна екипировка и оборудване на охранителните екипи, както и тяхното партньорство с Европейската агенция за гранична и брегова охрана – Фронтекс, също бяха сред акцентите на разговора. 

В срещата участваха министърът на отбраната Димитър Стоянов,  началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев, директорът на „Гранична полиция“ Росица Димитрова, председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Антоан Гечев и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Алоуууууу Главнокомадвуващия

Алоуууууу Главнокомадвуващия

13.09.2022 | 22:58

Алоуууууу Главнокомадвуващия Що бе така хортуваш От колко години България е във НАТО и оня чифутски Сопол чак се просълзи И що оня чифутски Сопол Паси сега мълчи Що този чифутски Сопол не обвърза влизането ни във НАТО заедно със влизането ни във Шенген Такова мазно чифутско говорене ми е познато Шъ въ оправя за 800 дни Нали

Отговори
2 5

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?