2374

Президентът: България може да развива всякакъв вид туризъм

ържавният глава участва в официалната церемония по връчването на Седмите годишни награди в туризма

Българският туристически сектор има голям потенциал и трябва да обединим усилия, за да показваме България такава, каквато е – красива и богата на история, култура, постижения и природа. Това заяви президентът Румен Радев по време на участието си в официалната церемония по връчването на Седмите годишни награди в туризма. Държавният глава връчи голямата награда в категория "Изборът на българите" на „Исторически парк“ – село Неофит Рилски, община Ветрино, като наградата прие създателят на проекта Ивелин Михайлов.

Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват пълноценно останалите сектори от обществено-икономическия живот, изтъкна президентът. Той посочи, че страната ни влага много малко в реклама на своя туристически сектор в сравнение с други държави и открои потенциала на археологията, където има нужда от изграждане на прилежаща инфраструктура, за да бъдат многобройните ни археологически обекти по-достъпни за посещения на гости от цял свят.

Президентът поздрави за усилията представителите на туристическия бранш, които въпреки трудностите, успяват да постигат значими успехи в своята дейност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Западняк

Западняк

14.12.2022 | 03:21

Топла бира, студени кебапчета и нагли сервитьори.

Отговори
1 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?