1553

Превозвачи: Не сме отишли при Петков, за да слушаме за тортите на жена му

Гневни слова по адреса на премиера Петкова отправи в ефира на "Нова" Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Дамата доразпали войната, избухнала в предишните дни с прекратената среща и изтекъл аудиозапис.

„Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни.

Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие.

Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”, заяви Магдалена Милтенова.

„Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му.

Така започна разговорът ни. Това нормално ли е? Говореше се на различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна.

Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии.

В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.

„Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.

По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Невъзпитан

Невъзпитан

07.05.2022 | 14:33

Магдалено, нагла си !!!

Отговори
3 9
хахаха

хахаха

07.05.2022 | 14:26

Киро Тортата!

Отговори
7 4
777

777

07.05.2022 | 13:35

ПП т.е. прости п-ки с манталитет на подлоги вече изтичате в канала колкото и амер. ви господари да не искат

Отговори
9 5
Софиянка

Софиянка

07.05.2022 | 11:27

Кои сте вие, че да диктувате . Така ли ви научи Бойко. Даже много са ви слушали министрите. Девиза аз съм прост и вие сте прости сега не е в сила. Само вие сте прости, пардон простаци

Отговори
13 11
Кирча

Кирча

07.05.2022 | 15:59

... b*tch please ....

Отговори
0 2
интереси

интереси

07.05.2022 | 11:16

А почерпиха ли ви с тортички? Сега ще плащате свойно за бензин и дизел, за да сме Евро-солидарни и да накажем Путин!

Отговори
7 9
Транспорта

Транспорта

07.05.2022 | 10:39

В тая държава всеки само иска. Ама ако може и нищо да не прави ще е идеално. Точно транспортния сектор постоянно има искания, но много от тях нито спазват ЗДП, нито автопарка им струва, да не говорим как много от тях ни тровят по пътищата.

Отговори
16 9
Ончо

Ончо

07.05.2022 | 10:29

Като не слушате вратата е там излизате и чакате благоденствието дето ви обещаха

Отговори
13 7
Гого

Гого

07.05.2022 | 11:10

Тези, както и строителните фирми, са прокситата на БоБо. Той затова обикаля с джипката, трябва да има саботажи, хаос, ако може и Копейката да вдигне въстание, че БоБо да си се качи пак на престола, а тези транспортни и строителни проксита да оправдаят парите дето е наливал (срещу комисионна в чекмеджето) в тях, без обществени поръчки и само с посочени от него фирми. Да не плащали толтакси? Моля? Абе тези не просто наглеят, те просто си изпълняват поръчка. И като дойде на власт отново този дето е погален по главата от папата, какво ще стане? Ще цъфнем и ще вържем? Пак кражби, пак фиктивни фирми изнасят с чували държавните пари от банки, пак крадене на фирми, пак "опраскване" на непослушните...и докога? Докато цялата русинопутинска дружина, водена от президент, не установи диктатура (уж военно положение, едновременно отричайки да има война- имало военна операция!) с Костя К. за гаулайтер, назначен от шефа му Путин, Янев-шеф по военните операции, а Радев? Той се бори за пари, не за власт- директно новият български Шрьодер в Газпром. Мераци!

Отговори
14 8
Софиянка

Софиянка

07.05.2022 | 11:30

Много добре написано. Дано хората го разберат и си оправят мисленето

Отговори
4 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?