1553

Премиерът в Копривщица: Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ

„В думите на Тодор Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ, а само увереност, жажда за свобода и готовност за лична саможертва“, каза премиерът Кирил Петков в словото си в Копривщица по повод 146 години от началото на Априлското въстание, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Министър-председателят започна с думи от кървавото писмо на Каблешков. „Ако сте били истински патриоти, то последвайте нашия пример и в Панагюрище“. Тук няма намек в посока преклонена България сабя не я сече. Няма страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ. В тези думи има увереност, жажда за свобода, има готовност за лична саможертва в името на свободна България“, каза премиерът.

Той призова всички българи да запазят в сърцата си посланията на Каблешков и да не изпитват страх от никой, който застрашава българския интерес. „Трябва да действаме, не да говорим. Бъдещето на България зависи от самите нас, да бъдем обединени в името на по-добра България“, каза още Кирил Петков. Премиерът поднесе цветя на паметника в Копривщица.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?