2374

Премиерът Донев назначи трима нови зам.-министри

Министър-председателят Гълъб Донев назначи трима заместник-министри, съобщава правителственият пресцентър.

За заместник-министър на земеделието е назначен Тодор Джиков. Той притежава голям управленски опит в сферата на производството, преработката и търговията на селскостопански продукти. В периода 2020 г.-2021 г. Джиков е бил съветник на министъра на земеделието. По образование е икономист.

На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна инфраструктура“, като в периода февруари 2017 г. – януари 2022 г. е бил генерален директор на държавното предприятие. Висшето му образование е в сферата на управлението на транспорта и управлението на проекти.

 
Десислава Георгиева е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Заемала е различни длъжности в МРРБ в рамките на професионалното й развитие, като от 2018 г. досега е била директор на дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ в министерството. Завършила е международни икономически отношения в УНСС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Службаш

Службаш

11.08.2022 | 21:01

Тези се канят да управляват вечно

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?