3906

Премиерът Денков: Ще преговаряме по териториалните планове и с ЕК, и с протестиращите

Очаквам един политически дебат в предизборна кампания, заяви премиерът Николай Денков по повод внесеното искане за вот на недоверие кабинета заради политиката в сектор "Енергетика". Министър-председателят е в испанския град Гранада, където участва в Третата среща на Европейската политическа общност, информира БТА.

Ще договаряме през следващите седмици по териториалните планове, точно затова те трябва да бъдат в Европейската комисия, ако те бъдат извадени, ние няма как да преговаряме, каза още Николай Денков. Той подчерта, че тази дискусия с Европейската комисия трябва да върви успоредно с разговорите с миньорите и енергетиците.

"Затова е важно не да стоят на магистралата, а всъщност да дойдат, за да влезем в дълбочина на разговора. От това, което се видя, аз съм убеден, че голяма част от тях не разбират каква е същината на плановете и как всъщност те биха помогнали", посочи той.

"Плановете не са тези, които затварят централите, както те си ги представят. Плановете са тези, които помагат, когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, защото има по-евтин ток от други източници", обясни Денков. По думите му чрез териториалните планове ще се помогне на тези региони да развиват бизнес, който е съвременен и съответно би създал работни места, по-добри от тези в момента.

Премиерът Николай Денков коментира и разпространеното фалшиво видео с неговото лице. "Това е киберпрестъпление, аз никога по никакъв повод не съм призовавал хора да предоставят личните данни и никога няма да го направя,. Много е важно хората да знаят, че не трябва да го правят, който и да се появи по телевизора", каза той.

Подали сме сигнал в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", те отговарят за това да бъде, първо, свалено видеото и второ, да се намери кой е поръчителят, обясни премиерът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Дрон

Дрон

06.10.2023 | 09:47

Жалките русороби , не искат ЕС , искат в путльовата кочина . Може и в Сибир , ако не слушкат Вова - Сатаната !

Отговори
0 0
комунист

комунист

06.10.2023 | 09:03

Късно е либе за китка.ЕК не преговаря.Тя слага условия.

Отговори
0 2
България не воюва

България не воюва

05.10.2023 | 22:58

Оставка на сглобката от шайка мародери!

Отговори
4 4
мммм

мммм

05.10.2023 | 22:35

Нов фармацевтичен продукт: уникално лекарство, което е в пъти по-добро от Виагра и е напълно безопасно за всяка възраст. С него ще имате силна и продължителна ерекция, и тестостеронът ще се повиши, което ще доведе до растеж на косата и загуба на тегло.! Съветвам всички да опитат, прочетете сами:------ https://301.link/bioko

Отговори
1 2
ТОЗИ ЛИ ?!

ТОЗИ ЛИ ?!

05.10.2023 | 20:51

КРЕТЕНУИД !!!!!!! ЕДИН ИСТИНСКИ ГЛУПАК!!!!

Отговори
10 3
Пловдив

Пловдив

05.10.2023 | 20:37

Оставка.

Отговори
10 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?