46

Прекратиха поръчката за закупуване на 6 медицински хеликоптерa

Единствената подадена оферта не отговаря на условията

Прекратена е обществената поръчка с предмет: „Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери), осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ“, тъй като единствената подадена оферта в процедурата надвишава финансовия ресурс, определен от възложителя. Това става ясно от публикувано решение в Регистъра на обществените поръчки. 

Според решението на заместник-министъра на здравеопазването в офертата на компанията Leonardo S. p. A. предлаганата обща цена за изпълнение на поръчката е в размер на 123 363 956, 00 лева без ДДС. Това предложение не отговаря на поставените от възложителя условия офертите да не надвишават максималният финансов ресурс, а именно 102 589 827, 80 лева без ДДС. 

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви обществена поръчка за закупуване на шест медицински хеликоптера през юли. Потенциалните кандидати имаха възможност да подават офертите си за участие в поръчката до 1 септември 2022 г.

Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30 април 2026 г., като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 г. 

Обществената поръчка се осъществява по проект „Осигуряване на въздушни превозни средства за реакция при спешни медицински състояния“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие и Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България, се посочва още в Регистъра на обществените поръчки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
А бе..какво им се циганите на тия мошеници Киро и Асен,сваляйте им

А бе..какво им се циганите на тия мошеници Киро и Асен,сваляйте им

29.11.2022 | 14:08

Имунитета и в панделата по бързата процедура!!!Докога ще им търпим сеирите и кражбите?!Че и на управленци се изживяват..долна крадлива сган!!!Прокуратурата да си ги хваща и довършва до кокал,бо’клуците им долни улични!!Няма такава наглост и безочие!!

Отговори
2 1
И пак не съм прав А седнал Нали

И пак не съм прав А седнал Нали

28.11.2022 | 20:48

Обаче шъ си купим задължително още чифутски картинки на летящи ковчези щото сме много богати здрави Българи и трябва всячески да подозираме чифутския военопромишлен монопол у ФАЩ зер да не клекне и фалира Колко сме хрисими благородни Християни Вярвате ли че нашето Християнско чувство хрисимост и дупъдатство ще бъде оценено по достойнство от ЧИФУТИТЕ лакоми Аз НЕ И ще се редят пред изборните урни и машинарийки тяхни със надеждата че първом ще имаме хеликоптери който спасяват Християнски човешки души а не чифутски картинки на ковчези който сеят смъъъъъъъъъъъъърт

Отговори
4 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?