46

ПП: Позицията на президента Радев е позорна, България не е пета колония на Русия ВИДЕО

Партията ще подкрепи изпращането на военно-техническа помощ за Украйна, каза премиерът

Позицията на президента Радев е позорна, ние не сме васали на никого. Това заявиха от ПП „Продължаваме промяната“ на пресконференция.

България си направи заплащането по договора, Газпром спря газа, това значи, че имаме една страна, която е некоректна и друга, която е изправна. Това не ни учудва, същия проблем имахме през 2009 г., 2014 г. също. Потреблението на България е между 3 и 3,5 млрд. да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставяме газ, е смешно. Това заяви съпредседателят на ПП и финансов министър Асен Василев.

Да се разчита на построяване на гръцката връзка е извинение да си направим диверсификацията, това извинение се ползва вече 15 г. В момента няма намалено потреблението към българските потребители. Имаме кораб, който разтоварва в Гърция и газът стига до нас без проблеми, добави Василев. Проблем с физическите доставки на газ няма, подчерта Василев. Щетата за всички, които плащаме газ е между 500 000 и 1 млн. лева на ден.

В момента България няма проблеми с доставките на газ, газът, който доставяме идва на цена, която е по-висока в момента с 20%. Работим по общоевропейско решение, така че цената да стане по-ниска от тази, по която доставяхме с Газпром, добави Василев. Говори ли сме с Гърция и Италия за доставките на газ, така че това, което може да влезе в южна а посока 20 млрд. куб.м и да тръгнат към Сърбия и Унгария. Утре имаме срещи в Брюксел, съобщи Василев.

Ние не търсим конфликт и война, но когато дойде на нашия праг, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора и това трябва да е ясно на всеки агресор. България не е и няма да бъде васал на никого.

Позицията на Радев е позорна. Тя е позорна, защото в нея имплицитно строи разбирането, че Русия ще победи в този конфликт и че е нормално и е добре Русия да победи в този конфликт. Аз смятам, че Украйна ще победи в този конфликт и че трябва да помогнем на Украйна да победи в тоз конфликт, каза Василев. Ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар, каза още Василев.

„Продължаваме Промяната” проведе първия си изпълнителен съвет снощи. На него решихме, че като партия ще подкрепим изпращането на военно-техническа помощ за Украйна. Така и ще гласуваме в парламента следващата седмица", заяви премиерът Кирил Петков. Партията за първи път обявява позицията си по темата. Тя е подкрепена от ИТН и ДБ. Четвъртият коалиционен партньор - БСП, е твърдо против предоставянето на оръжия за Киев.

Петков обясни още, че ПП е политическа партия, която ще защитава изцяло българския интерес.

Това означава независима България, свободна България, просперираща България. За съжаление в близкото и по-далечно минало Русия е атестирала България като пета колония. В България има много политически и икономически кръгове, които пряко защитават интересите на Русия, добави Петков.

ПП ще защитава основно само българските интереси, това значи пълна независимост, бидейки част от европейското семейство, каза Петков.

Руските интереси, които са част от групите политически и икономически, в България ние вярваме, че зад тях стоят и 3-те млрд. похарчени пари за турски поток и предложението за газова централа и отказа ни от азерски газ, вместо сега да имаме готова диверсификация, каза Петков. Гръцката връзка беше построена повече в последните 3 месеца, датата е юни и физически тя ще стане. Имаме ясна позиция за войната в Украйна, не се опитваме да балансираме, това което може да очакват от ПП е ясни позиции, български интерес, суверенитет, независимост. Всяко наше действие ще бъде в полза и просперитет на нашата страна, каза още Петков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
104 коментара
Иво

Иво

04.05.2022 | 15:01

Така като гледам как са се активизирали гербавите комуняги пак ще събират лелите на протест сигурно. :)

Отговори
1 0
Владо

Владо

30.04.2022 | 17:24

Позицията на Киро е позорна и България се превръща във васал на ФАЩ

Отговори
5 1
Импийчмънт

Импийчмънт

30.04.2022 | 09:30

Радев и Янев са вредни за държавата. Те направиха преврат, взеха властта и докараха глад мизерия .

Отговори
7 6
Георги v.

Георги v.

28.04.2022 | 23:06

Каквото повикало, това дошло! Радев ни домъкна просто Кирчо и компания от нищото и сега да си сърба попарата им. Те са не само некадърници, лъжци и мошеници, но са и много непочтенни.

Отговори
9 2
Кирчо и кокорчо в Харвард

Кирчо и кокорчо в Харвард

28.04.2022 | 15:01

"България не е пета колона на Русия" Превод: "България е пета колона на САЩ"

Отговори
4 10
Пепи

Пепи

28.04.2022 | 13:35

Марица, публикувате коментарите само на путиновите тролове, а другите -не, защо ???

Отговори
6 8
Явно защото Марица е проводник на

Явно защото Марица е проводник на

28.04.2022 | 15:38

путиновите тролове! И така се надяват да се създава впечатлението, че всички българи си падат здраво по Путин и едва ли не ще го чакат с хляб и сол при в ар на!!! Не, няма да е нито с хляб, нито със сол!!!

Отговори
8 5
Пепи

Пепи

28.04.2022 | 13:31

Явно путинските тролове добре заработват в коментарите. Трябва да си много ограничен да не правиш разлика между бедния руски народ и фашиста Путин, който по нищо не се различава от Хитлер и това ще го пишат и учат нашите потомци. Обичаме и русите и украинците и за нормалните хора това е жестока братоубийствена война, която трябва да спре, а инициаторът и - пред Трибунала за военнопрестъпления.

Отговори
10 5
Така е.

Така е.

28.04.2022 | 15:39

Но за да прави човек тези разграничения, трябва да има нагънато сиво!!! Ако то липсва, никой не може да помогне на такива!

Отговори
5 1
Нана

Нана

28.04.2022 | 13:22

Единствената истина, която сме чули досега от Асен Василев, така се пада на техния създател, който съсипа страната в името на някаква илюзия и злоба. Снишаването и пасивността са белег на бездуховните, които застават на страната на агресора, защото сега е момента за избор- цивилизования свят или азиатщината.

Отговори
10 2
ВСИЧКИ В КОША

ВСИЧКИ В КОША

28.04.2022 | 08:35

ВИЕ И ПРЕЗИДЕНТА СТЕ ЗА БОКЛУКА ОТДАВНА, МНОГО ПРОСТ НАРОД ИМА В БЪЛГАРИЯ ЧЕ ВИ ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ.... но има една поговорка за такъв народ такъв бок..ук заслужава

Отговори
14 5
Ха сега си погледни коментара, но

Ха сега си погледни коментара, но

28.04.2022 | 15:41

смени главните актьори. Нека сложим подлога в изречението да е герб.

Отговори
3 3
сем

сем

28.04.2022 | 07:53

Интересно що за боклуци са създали тия олигофрени,които ни се натресоха на върха на държавата,и се изживяват като най-висши създания,можещи ,знаещи и действащи повече от всички!!!! Нямат ли съзнание,за да спрат отроците си,с които затъваме все по-дълбоко в черната дупка????

Отговори
13 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?