2374

ПП отвръща на удара: ИТН изляха "откровени лъжи" ВИДЕО

Експертите и юристи от "Продължаваме промяната", които са работили по една част от закона за КПКОНПИ, дадоха изявление.

Заявиха, че са възмутени от "откровените лъжи", които ИТН са изляли относно изготвянето на законопроекта. Представителите на ИТН саботират в трети пореден парламент всички възможни действия за реформа в КПКОНПИ и ефективни действия срещу корупцията, заявиха от ПП.

Нарекоха реакцията като "истерична" и уточниха, че подобна реакция са наблюдавали в експертните съвети, организирани по изготвянето на законопроекти. ИТН са саботирали процеса по изготвяне, като или не са присъствали, или са се появявали за пет минути, заявявайки, че твърдо държат на своето условие - да имат човек в комисията с право на вето, който да решава кой да бъде разследван и кой не.

Уважаван юрист като Ива Митева не е прочела законопроекта и говори абсолютни лъжи за това как членове от него са противоконституционни. Като това, че разследващите инспектори ще участват в съдебния наказателен процес - такова нещо няма от законопроекта. Не са отпаднали групи от видните политически фигури, които трябва да бъдат разследвани от комисията, както твърди Митева. Тя твърди, че в законопроекта са дадени свръхправомощия на разследващите органи, което не е вярно, заявиха от ПП.

Мирослав Иванов допълни: "Колегите от ИТН са единствените, които с поведението, коментарите и позицията си, която заемат, ясно показват, че не желаят борбата с корупцията да е ползотворна и да даде някакъв резултат. Защо? Трябва да попитате самите тях".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тиквун

Тиквун

10.06.2022 | 14:24

Тия искат да ме задминат

Отговори
3 2
Боян

Боян

10.06.2022 | 12:33

Общо взето сме избрали един бардак

Отговори
2 3
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

10.06.2022 | 12:10

Методи Андреев в „оПозиция“: Без конспирации – Кремъл дестабилизира България чрез Слави!

Отговори
9 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?