46

ПП няма да подкрепи Каримански, премиерът обясни защо

Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление в управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. „Продължаваме промяната” няма да подкрепи Любомир Каримански от „Има такъв народ” за поста.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков в изявление преди началото на днешния коалиционен съвет в Министерски съвет.

Всички плащания, към и от България, се следят от БНБ, включително парични преводи свързани с корупция. КТБ нямаше да се случи, ако тогавашния гуверньор си беше свършил по-добре работата. Така че тази позиция е много важна и с чия подкрепа тя се избира има огромно значение,. Ето защо ще информирам Коалиционния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за управител на БНБ, започна изявлението си Петков и продължи:

Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление в управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС.

Кандидатът на ПП ме уведоми, че не желае битката за БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни действия, които предстоят в следващите дни, посочи още Петков и изброи, че става дума за закриването на специализираните съд и прокуратурата и други промени за съдебната власт.

Няма пречка настоящият гуверньор на БНБ Димитър Радев да остане на поста си до обединяване в коалицията за общ кандидат, съобщи още Кирил Петков.

ПП няма да подкрепи г-н Каримански заради притеснения в неговата професионална биография, заяви премиерът.

Петков определи като важна точка в работата през новата седмица, ПП вижда законодателната инициатива по закриването на специализираното правосъдие.

Борбата с корупцията е невъзможна без съдебна реформа. Ще направим предложение до НС за засилен контрол по разплащането със фирмите, които в разрез със закона са извършили строителни дейности по време на управлението на ГЕРБ.

Ще предложим всяко твърдяно строителство да премине през техническа проверка от експертна комисия, която създадохме през февруари месец със състав на МС, МРРБ и МФ, допълни Кирил Петков и посочи:

Всяко плащане по тези договори към всяка от фирмите първо трябва да бъде одобрено от антикорупционната комисия на НС.

Накрая министър-председателят информира, че никакви решения няма да бъдат взети по темата РС Македония и Украйна извън българския парламент. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ЦЯЛ   ВЕК     ОБЕЩАНИЯ

ЦЯЛ ВЕК ОБЕЩАНИЯ

10.04.2022 | 18:20

ПУТИН ДА ИЗПРАЩА ДВЕ ГЛОБАЛНИ РАКЕТИ ,,,,,,ЯЯЯЯЯЯЯСНА Е ,,,,,РАБОТАТА ..... КИРИЛЕ ВЗЕМИ СИ БИЛЕТ ЗА CANADA ЕДНОПОСОЧЕН И ЦЯЛАТА ШАЙКА СЪС СЕБЕ СИ .... .......ПРЕВРАТ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ........ КАТЕГОРИЧНО ......КАТЕГОРИЧНО.....

Отговори
3 6
ЛКЕКИ ЖЕНИ МНОГО ---БУЛКАТА Е ЕДНА ....

ЛКЕКИ ЖЕНИ МНОГО ---БУЛКАТА Е ЕДНА ....

10.04.2022 | 18:46

И РАДЕф СЪЩО И ТОЙ Е ---- ЛИЛИ ИВАНОВА...... ПРЕВРАТ ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА ЗА НАРОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ........

Отговори
3 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?