46

ПП и ДБ стягат протест срещу "Хартиената коалиция"

„Цяла нощ, на всяка цена! Хартиената коалиция току-що реши парламентът да заседава, докато не приеме окончателно промените в Изборния кодекс. ГЕРБ, ДПС и БСП са твърдо решени да върнат хартията и да прегазят окончателно изборния процес, да ни върнат страната ни десетилетия назад”. Това се казва в позиция от „Продължаваме промяната”, публикувана на тяхната Facebook страница и изпратена до медиите.

В отговор на удълженото заседание на парламента от ПП призовават хората да се съберат на протест в 18:30 пред Народното събрание срещу “Хартиената коалиция”.

От “Демократична България” също изпратиха призив за обединени действия с ПП съвместно изявление на лидерите на двете формации в кулоарите на парламента. То дойде, след като  ГЕРБ, ДПС и БСП заявиха, че искат промените в Изборния кодекс да бъдат изцяло приети на заседанието в четвъртък, дори и то да продължи до през нощта.

Заради това решение падат заседанията на няколко комисии, изтъкват от ДБ.

“ГЕРБ, ДПС и БСП поставиха хартиената бюлетина над законите по Плана за възстановяване и устойчивост, за бюджета, за данъка върху свръхпечалбите на енергийните дружества и “Лукойл”, които трябваше да се гледат следобед в комисии. Всичко това е по-малко важно за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина”, каза съпредседателят на ПП Асен Василев, и призова да не се допуска връщане към “чувалите на ГЕРБ, чувалите с кеш от магистрали и чувалите в бюлетини”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Е и

Е и

01.12.2022 | 17:56

Голяма работа

Отговори
1 0
Не цяла нощ,ако щете висете навън като соп@ли от сега до НГ,все тая

Не цяла нощ,ако щете висете навън като соп@ли от сега до НГ,все тая

01.12.2022 | 16:08

Хартиена бюлетина ще има и не сте никакви,че вие да се изказвате как ще гласува българския народ.Като не ви харесва,взимайте си крадливите за€ници и си обирайте крушите оттук.И без това никой не ви иска,сами се натресохте с флашките и с хвърлените милиони на платените ви ТВ-лиз@чи на за€ниците ви!Ай,приятно мръзнене и дано станете на шушулки и се отървем от вас!

Отговори
7 3
коро

коро

01.12.2022 | 16:02

Какво ще стане,ако дойдем и тези,които са *за* хартиената бюлетина?Кажи,киро лъжлю,дали ще издържиш на кютека или ще те спасяват с *белия автобус*?Много си курназ,лъжец печен,но не се разделяш с охраната си!

Отговори
6 6
Улав

Улав

01.12.2022 | 16:08

Ами ела бе смешник

Отговори
2 7
васко

васко

01.12.2022 | 15:56

Твърдо за хартиена бюлетина. Марица, спрете с агитацията за ПП/пълен провал/!!!

Отговори
8 6

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?