3906

ПП-ДБ за състава на МС, отношенията в коалицията и ротацията ВИДЕО

Представители на ПП-ДБ дават брифинг за медиите, след като Мария Габриел върна папката с мандата на президента Румен Радев. Предложеният от нея състав изненада част от (не)коалиционните им партньори. По думите на Рая Назараян управленското споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ е било одобрено само от Христо Иванов, а предложените от Габриел министри се оказаха изненадани. 

 

Преди това Иванов пръв напусна сградата на парламента, където от сутринта преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговаряха за ротацията. Пред журналисти той каза само, че ще говорят едва след като мине процедурата с връщането на папката. 

След това лидерите и депутатите от парламентарната група на ПП-ДБ се събраха за консултации в централата си на ул. "Кърниградска". 

Веднага след процедурата при президента на въпрос на журналисти на каква подкрепа разчита в парламента, Мария Габриел отговори: "На всички онези парламентарни групи, които поставят националния интерес над партийния".

Всичко това, допълнени от 105-имата депутати, с които разполагат ГЕРБ-СДС и ДПС, връща на дневен ред сметките с парламентарния калкулатор. А той показва, че предложеният от Мария Габриел кабинет може да събере нужните 120 гласа при гласуването в НС, ако информацията на Рая Назарян за противоречие между Христо Иванов и ПП се потвърди и депутатите на ДБ гласуват "за". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Смях

Смях

20.03.2024 | 13:27

"Марица" не са коректни!

Отговори
0 0
Поздрави от дядо Славейков!

Поздрави от дядо Славейков!

19.03.2024 | 19:05

Симптомите са ясни : https://www.slovo.bg/old/prs/nesmenar.htm

Отговори
0 3
Венко

Венко

19.03.2024 | 18:57

"Нагла политическа измама! Габриел внесе НЕOДОБРЕН от ПП-ДБ състав на кабинет. Пълен фарс! Дори не е говорила с част от номинирани за министри. От медиите разбраха, че са в списъка с министри", написа във Facebook народният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев минути преди началото на брифинга.

Отговори
39 0
Най-после и НАЙ-ТЪПИТЕ нашенци ще "панимаят", че...

Най-после и НАЙ-ТЪПИТЕ нашенци ще "панимаят", че...

19.03.2024 | 18:50

...всички "първи" мъzzе след промените са руски кyрви.

Отговори
12 1
Смях

Смях

20.03.2024 | 13:26

Предишния коментар защо пропуснахте,а?

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?