49

ПП-ДБ към ГЕРБ: Вие сте на ход, доверието към Габриел се счупи

ПП-ДБ очаква план от ГЕРБ-СДС как ще се продължи оттук насетне, обявиха от коалицията.

"Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте. Вие сте на ход", обявиха от коалицията.

В същото време премиерът в оставка Николай Денков коментира от Брюксел, че преговорите са били прекратени от ГЕРБ и те трябва да инициират тяхното възобновяване.

"Ние сме готови и търсим варианти, които да бъдат приемливи при настоящата ситуация. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което аз лично съм изразявал към Мария Габриел, беше счупено. Аз не мога да повярвам как това успя да се случи. Да намерим начин как да влезем отново в режим това крехко доверие, което бяхме изградили, да може да се стъпи на него, и да се продължи нататък", призова Денков.

"Ние от ПП-ДБ осъзнаваме необходимостта България да има редовно правителство, което да изпълнява реформите, които са очертани в проектоспоразумението. Ние оставаме отговорни към съдбата на страната и готови да споделим отговорността за общо управление. Това може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите. Това може да стане само със споделен екип, който спазва поетите ангажименти, със силен характер, устойчивост към натиск и лидерски качества, така че да може да се справя с огромните предизвикателства пред България днес."

От ПП-ДБ посочват, че изпълнението на мандат за съставяне на кабинет изисква гласуване на доверие във фигурата на премиера. "Това е фундаменталната предпоставка, която се изисква по Конституция. Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме огромни усилия в изграждането на доверие в техните интегритет и устойчивост", добавят от ПП-ДБ.

И посочват, че с връщането на изпълнен мандат е "драстично нарушена формулата на доверие и поставя страната пред нова политическа криза".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
12 коментара
пишещ

пишещ

21.03.2024 | 15:19

До редакцията - наредете на трола ви *дрон* да спре с пасквилите си,излага ви!

Отговори
2 1
Дрон

Дрон

21.03.2024 | 15:47

Пешкай,пишкай ,опика си зелените чорапи .

Отговори
1 1
анаааа

анаааа

21.03.2024 | 15:02

Тия що гледат като наааааакано дете майка си бре.бухахахаха

Отговори
4 2
Младен

Младен

21.03.2024 | 14:52

Ще им наредят от американското посолство, само се зъбат хомосексуалистите.

Отговори
7 3
Бегай!

Бегай!

21.03.2024 | 14:47

Опазил ни господ Марийчето от Хаджидимово да е един господ. Тя е от друга религия! И както един Паси каза :"Майната му на православието"т , тази е полегнала на западния интерес и за нея е :"Майната и на България". Така че, друг е стюпид.

Отговори
4 4
Мразим Джендърите

Мразим Джендърите

21.03.2024 | 14:44

Целия цирк е безмислен, така или иначе правителство ще има благодарение на Козяк. Така че може да спрете да се правите че сте в преговори Кенет е решил вместо вас.

Отговори
3 4
Дрон

Дрон

21.03.2024 | 14:30

Само принципно и с морал трябва да се отговаря на калните номера на шмекера от Банкя .

Отговори
5 10
КОЙ  Е МОРАЛНИЯТ??

КОЙ Е МОРАЛНИЯТ??

21.03.2024 | 14:36

ТИЯ С ПАРАПЕТИТЕ ЛИ?

Отговори
14 2
Дрон

Дрон

21.03.2024 | 14:55

НА ДРЪЖКАТА НА ПАРАПЕТА ДА ОТГОВАРЯШ , ВСЕ ЕДНО - ДЪРВО . ВЯРАТА НА ТАКИВА ПЪНОВЕ Е НА ЛЮБИТЕЛЯ НА МАТА ХАРИ И МИСИРКИТЕ !

Отговори
3 4
Това е играта на обединения запад

Това е играта на обединения запад

21.03.2024 | 14:26

В. Вашингтон поуст: Сорос: Мария Габриел ще въведе дигиталното евро и чиповете в личните карти в България! Това ще е началото на създаване на дигитална Европа! С дигиталните пари и чиповете ще можем да контролира се живота на когото поискаме, без да сме на територията! (За Европа и България включително иде реч). Ето какво носи Габриел на България! Какво ти "красиво лице на мафията". Тази е мафия. България е поредният експеримент на Сорос! Има си и слугинче и слуга Винету.

Отговори
6 9
Дрон

Дрон

21.03.2024 | 14:33

Този пасквил се върти от известно време и е на путидавците от русолявите патриотари .

Отговори
6 6
обсебена глАво,

обсебена глАво,

21.03.2024 | 14:35

и Господ Бог ще изкарате бо клук, за да не сте единствените! но, знаеш ли, шарлатаните сте особен вид бок-луци - от най-смрадливите и токсичните. Нахлухте като метастази и сега си бършете на-сра-ния г-ъз със Сорос. Нещо за Бил Гейтс и световната конспирация? Кажи, стюпид!!

Отговори
8 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?