4020

Под заплаха ли сме: Радев свиква премиера и шефовете на службите заради войната в Израел

Утре от 18.00 часа в президентската институция ще се състои консултативна среща, на която са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“.

На нея ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране.

Вчера президентът коментира, че докладът на Националния контратерористичен център показва, че няма пряка заплаха за националната сигурност. 

„Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС”, уточни Радев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
МОСАД

МОСАД

11.10.2023 | 18:36

МУНЧОРАКИ ТИ СИ ЗАПЛАХАТА КРЕМЪЛСКОХИТСБУЛАРСКА.

Отговори
1 0
шарлатани

шарлатани

11.10.2023 | 06:42

Под заплаха сме - основно от ПРОДАЖНИТЕ ни политици!

Отговори
2 1
България

България

10.10.2023 | 19:57

На колко хора им е направило впечатление, че бежанците, които заляха Европа са 99,9 мъже и то 99% млади и на средна възраст??? Колко хора са се замислили защо е така? Уж бягали от войната, а жените и децата им седят там? Това си е чиста подготовка при команда от ходжите да се вдигнат и да започнат безчинства подобни на тези от миналата събота в Израел. Тази политика на безгранична толерантност към хора от тези държави с други религия, образование, мислене и т-н , които в годините са се доказали, като същества, които заради 72 девственици биха отишли на оня свят без да им мигне окото , като преди това без проблем биха убили няколко десетки , обикновени мъже, жени и деца без причина. Ситуацията около Европа става все по-притеснителна, а някои държави отвъд океана и някои бивши колонизатори от Европа продължават да го играят спасители и уж осъждали тероризма, но в същото време с охота отварят европейските порти за милионите брадати момчета , които уж бягали от войната? Никой ли не осъзнава, каква бомба със закъснител цъка в Европа и какво се готви в този континент? И не без "помощта" на играещите го в момента спасители. Нашите министри пък продължават да твърдят, че нямало опасност за националната сигурност??? Бог да пази България.

Отговори
10 11
Ганьо

Ганьо

10.10.2023 | 21:53

Никакви девственици не ги чакат,камо ли 72.Най-много да ги чака 1 пидерас от Хамас

Отговори
5 1
Дии

Дии

10.10.2023 | 19:28

Този пак със закъснение. Докато получи разрешение от Масква.

Отговори
20 6
.....

.....

10.10.2023 | 19:34

От Вашингтон ли чакаш разрешение?

Отговори
7 17
Дии

Дии

10.10.2023 | 20:15

Само и само, за да не изпълни закона президентът Радев имитира полезна дейност. Утре вечер, три дни след началото на войната, под обществен натиск, свиква някаква среща, която претенциозно нарича Консултативна среща, но не законоустановения формат за кризисни ситуация – Консултативен съвет за национална сигурност (чл. 5, ал. 2). , казва политическият анализатор Калоян Методиев. Президентът не е свиквал кризисният орган вече година и десет месеца. По закон трябва да го прави на всеки три месеца. При поредната криза сглобява някакъв измислен от него самия формат, с който се опитва да детронира парламентарната и партийна система. Единственият държавен глава в света, който не свика КСНС за Ковид кризата, за войната в Украйна, за срутената граница, а сега за войната в Израел. Как очаквате някой да спазва законите в тази държава, когато държавният ѝ глава ги гази пред очите на цялото общество? Адекватно ли е подобно поведение от главнокомандващ?

Отговори
9 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?