2374

Петков пред "Велт ам Зонтаг": Хибридните атаки в България са наказание за ясната ни позиция

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг", цитиран от БНР,  българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

„Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен“, посочва премиерът. Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

„Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо: 

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иво

Иво

23.05.2022 | 13:33

Кире, айде моля ти се обясни ми, как така нямате мнозинство да смените главния прокурор? Какво точно и колко мнозинство ти трябва и за какво? Въпросите са за Сто лева.

Отговори
0 1
БРАВО!

БРАВО!

23.05.2022 | 12:54

Право Куме в очи! Поздравления за позицията, г-н Петков! Националните предатели са тези, които ви атакуват и подкрепят агресора руssия!

Отговори
2 0
Рекорд

Рекорд

22.05.2022 | 20:52

По-голям лъжец и анти-българин сме нямали за министър председател (премиер по ханглийски).

Отговори
2 2
София Янакиева

София Янакиева

22.05.2022 | 20:18

МРЪСНАТА ПРЕДАТЕЛСКА ПРОАМЕРИКАНСКА ПОЛИТИКА НА ПЕТКОВ, КОЙТО НЕ СПРЯ КАКТО В БЪЛГАРИЯ,ТАКА И В ЧУЖБИНА ,НЕ СПРЯ ДА ВЛАГА ОМРАЗАТА СИ КЪМ РУСИЯ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ИНТЕРВЮ НЕ СПРЯ ДА ПЛЮЕ СРЕЩУ РУСИЯ,ЗА ДА ОПРАВДАЕ И СОБСТВЕНАТА СИ НЕКАДЪРНОСТ И НАЙ ВАЖНОТО ЗА КОЕТО Е ЧЕ НЕ СПРЯ ДА ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД А МНЕНИЕТО НА НАРОДА НЕ Е НЕГОВОТО МНЕНИЕ,ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ И НАРОДА НЕ ГО ОБИЧА И УВАЖАВА ЗА ОМРАЗАТА МУ А НИЕ 85 ПРОЦЕНТА СМЕ С ПУТИН И РУСКИЯ НАРОД И НАШАТА ГОРДОСТ И ДОСТОЙНСТВО ТЪПИЯ КИРО НЕ РАЗБРА ЧЕ НЯМА МЯСТО В ЖИВОТА НА БЪЛГАРИЯ!

Отговори
3 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?