46

Петков: Единствената цена, която не сме готови да платим, е да върнем задкулисието

Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението. Това заяви пред журналисти в парламента премиерът в оставка Кирил Петков, предаде БТА.

По-рано днес Петков, заедно с министъра на енергетиката в оставка Александър Николов, беше изслушан от депутатите относно доставките и цената на природния газ. 

На въпрос има ли вече 121 депутати, които да подкрепят бъдещо правителство с мандата на „Продължаваме Промяната“, премиерът в оставка отговори, че разговорът продължава. По думите му от "Продължаваме Промяната" много са искали да обърнат този разговор, да не бъде „подкрепяте или не подкрепяте“. 

"Имаме ясни политики, стратегии, законопроекти", декларира Петков. 

Той се надява парламентарните групи да влязат в диалог, но условието му е Слави Трифонов да не взима решения от името на ИТН, както Бойко Борисов ги взима за ГЕРБ.

"За пръв път участвам в изслушване, в което искаха да чуят абсолютно класифицирана информация за договори и цени. Ние ги помолихме да е закрито заседанието и всички си тръгнаха, даже депутатите от ГЕРБ, които зададоха въпроса не бяха в зала", заяви премиерът в оставка. Той отбеляза, че е проведен разговор с другите партии, а ГЕРБ се върнали чак в края на изслушването. Когато говорим за отговорни решения, енергетика, цени, договори, доставчици, когато искате да разберете всичко, което е толкова важно за България, и успехите ни, и да не се интересувате дори да не сте в зала, това е невероятно лицемерие, продължи Петков, цитиран от "24 часа".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Махайте се

Махайте се

07.07.2022 | 19:24

Махайте се незабавно.

Отговори
3 2
Българин

Българин

07.07.2022 | 18:59

Тогава защо не подадохте оставка?

Отговори
4 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?