46

Пеканов даде нова дата за влизане на България в еврозоната

Икономиката ни се движи с тази на еврозоната, което означава, че сме готови, отбеляза служебният вицепремиер по управление на европейските средства

Има формални критерии за влизане на всяка една страна за влизане в еврозоната, въпрос на време е България да ги изпълни. Има ниски дефицити и след като премине енергийната криза, пак ще има ниски дефицити. Критерият за инфлация остава, но тя така или иначе ще се успокои. Надявам се България да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 г. Това каза служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов по време на експертен дебат по темата „България готова ли е за еврозоната?", предаде БГНЕС.

Пеканов заяви, че България е член на ЕС от 15 г., а българските граждани и бизнес често правят транзакции в лева и в евро. Той подчерта, че над 1,5 млрд. евро се изпращат в България, но при превалутирането се губи част от сумата.

„Българската икономика се движи с тази на еврозоната, което означава, че ние сме готови", отбеляза служебният вицепремиер по управление на европейските средства. Пеканов подчерта, че еврото се справи с една тежка криза, с пандемията и пр., като допълни, че е убеден, че българската икономика е готова, ще даде тласък, който ще гарантира благосъстоянието на българските граждани.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Неутралитет

Неутралитет

21.03.2023 | 21:40

По скоро чакаме излизането от съюза. Две робства и два съюза са ни достатъчни.

Отговори
4 0
Каво еврейгейвро бе

Каво еврейгейвро бе

21.03.2023 | 21:15

Продажна измет с тия спекулативни цени и най-ниски заплати в света си го наврете в продажния гъъз

Отговори
7 1
Дии

Дии

21.03.2023 | 21:01

Кой журналист я писа тая нескопосана статия и кой й сложи заглавието? Два пъти я прочетох и пак не разбрах коя аджеба е новата дата която е дал Пеканов.

Отговори
8 3
Посочена е,много им пари да я приложат,само това пеят

Посочена е,много им пари да я приложат,само това пеят

22.03.2023 | 13:34

1.01.2025г!

Отговори
3 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?