1553

Пеевски: Румен Радев много иска, ама не му стиска

За упоритите опити на Румен Радев да се намеси в предизборната кампания има само едно обяснение - много иска, ама не му стиска. 

Това пише в официална позиция от страна на председателя на ДПС Делян Пеевски по повод днешното изказване на президента Румен Радев. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Отново трябва да му бъде напомнено да престане да плаши хората, а ако неудържимо го влече активната политика - да напусне президентския пост и да заповяда на политическия терен.   Ако няма смелостта да го направи, да изчака срока на мандата си и да престане да поучава и да се опитва да менторства политиците. 

Но, тази “смелост” я знаем - той и неговият кръг се снишиха с подвити опашки, когато осветих плановете им да промушат политическия си проект “Трети март”.  

Радев много ясно трябва да осъзнае, че България е член на ЕС и НАТО и никой няма да промени тази ценностна принадлежност. Самозванците, които злоупотребяват с доверието на хората, страхливичко поглеждайки на Изток, където са техните кумири, не могат да променят пътя на страната ни. 

Злоупотребата с толкова важни за хората теми като мира, сигурността и отбранителните способности на държавата проявяват политическата им несъстоятелност и безотговорност". 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?