49

Пеевски: Денков да си научи урока и да не ни излага

Трябва да има спокойствие между всички, Денков (премиерът Николай Денков - бел. ред.) трябва да се прибере в кабинета, да си научи урока. Да не ни излага. Да види кой е правилният и признат от света външен министър.

Така лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира в парламентарните кулоари продължаващите словесни престрелки между ПП-ДБ и ГЕРБ, свързани с бъдещето на външното министерство след ротацията между Денков и настоящето му вице Мария Габриел.

Пеевски подчерта, че Денков е много добър образователен министър.

"Видяхте вчера Мария Габриел как се справи. Външната политика е нещо много сложно, нека да сме обективни - тя трябва да е премиер и външен министър", настоя той. Според него Габриел и Денков трябва да се разберат и сами да направят оценки на министрите. 

Пеевски коментира и изявлението на Бойко Борисов по-рано, че в ресурсните министерства, управлявани от ПП-ДБ има корупция.

"Ресурсът е във всички министерства на ПП. Нека си ги проверяват, да си гледат министрите. Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, които не са негови. Те имат едно министерство и носят отговорност само за МВнР".

Депутатът обаче каза и друго:

"Не може да се иска едно министерство, за да е глас на някоя партия. Външно министерство е на България и не може да е на никоя партия."

Той бе категоричен, че ротация ще има, а случващото се в момента не си струвало.

Нека колегите се успокоят и да направим ротацията на 6-ти март, призова Пеевски. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Подбирайте си

Подбирайте си

15.02.2024 | 14:37

Подбирайте си Пешките!

Отговори
2 1
АнатемаНаШебека

АнатемаНаШебека

15.02.2024 | 13:54

От кАдЯ на кАдЯ и от дЕк на дек, ще ни занимавате с това, какво бил казал този мазен,гнусен,противен и непочтен Шебек ??

Отговори
3 2
Българин

Българин

15.02.2024 | 12:32

Ми то и ти ни излагаш, ама никой не ни пита. Всички сте един дол дренки и всички ви знаем, ама вие сте толкова нахални, че не ви пука. Затова никой не ви вярва и няма никога да ви повярва.

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?