46

Първи коментар от МС за записа с Петков, правим важно искане към ЕС за тока и газа

Наличието на запис от срещата с представители на превозвачите навежда на мисълта, че е търсен конфликт.

Това заявяват от правителствената пресслужба, след като в четвъртък превозвачи напуснаха срещата с Кирил Петков, обявявайки, че държавата не е на премиера. След това, в някои медии изтече запис, за който се твърди, че е от тази среща. Отговорът на правителството дойде от правителствената пресслужба, в който съобщават, че кабинетът ще поиска от ЕС освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ.

"Министерският съвет с участието на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов покани на среща представители на превозвачите, за да им представи предстоящи мерки на правителството и да бъдат чути техните предложения. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша. За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха готовност да дискутират как най-добре да бъдат подпомогнати", казват от правителството.

От там съобщават, че една от мерките, които кабинетът ще задейства през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС от 27 октомври 2003 г. относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните продукти и електроенергията, държавите-членки могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници; енергийните продукти и електроенергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита. Също така е допустимо освобождаване от акцизи на природния газ за държавите-членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно потребление е под 15%.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Батко слушай татко си че ще ти дърпам ушите

Батко слушай татко си че ще ти дърпам ушите

06.05.2022 | 22:00

Очички ще ти го набие в ушите

Отговори
2 0
Батко

Батко

06.05.2022 | 18:03

Ама защо изобщо ги поканихте тия терористи. В цял свят тираджиите са напаст. Вижте само какво направиха в САЩ, Канада и Франция. Дори навремето Сталин не можа да се оправи с тях. Кирчо, Асенчо, в България сте все пак, съобразявайте ги малко тия работи.

Отговори
2 11
767

767

06.05.2022 | 18:14

Напаст са световните глобалидти от давос и техните слуги

Отговори
8 0
Братя Българи Да изметем чифутската пасмина от България

Братя Българи Да изметем чифутската пасмина от България

06.05.2022 | 17:23

Я мислим че Саблезъбев като шефче на Еконт ща ги опакова вещо със тикет точен за дестинация къде Хавърд цялата чифутска пасмина Да не забравят да си вземат и Тиквата и ГРОБаджийската чифутска пасмина Тиквата Ич да не си мисли че Кирчо и Кокорчовци като си заминат като Еконт пратки той шъ яхне Белия кон Най много да увисне на някой клон Където има чифути Там има проблеми местното население

Отговори
13 3
Някой

Някой

06.05.2022 | 16:48

Киро, що не си подадеш още утре оставка?

Отговори
21 3
Я по-полека с епитетите

Я по-полека с епитетите

06.05.2022 | 14:53

Кой от превозвачите НЕ е до гуша в далавери? Флагмана на корупцията Арабаджиев щом им е лице, само можем да се досещаме КОЙ им е гъзa.

Отговори
7 21
Пловдив

Пловдив

06.05.2022 | 14:50

"Кабинетът категорично не търси конфликти" - той ги създава. Ако участниците не слушкат без да папкат ги гони от неговата къщичка и не иска да си играе повече с тях. Простото иска да става винаги на неговото, иска винаги да е харесвано, одобрявано и хвалено, иска другите само да слушат, а то да говори. Поне да си направи труда да научи майчиния си език, че да го разбираме.

Отговори
30 6
Заробващите България неочаквали да има запис

Заробващите България неочаквали да има запис

06.05.2022 | 14:41

Бизнес и народа не очакваха да продадете българските интереси.

Отговори
30 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?