1939

Първи коментар на Кирил Петков след подаването на оставка

Тази сутрин подадох оставка като премиер на България. През тези 6 месеца за мен беше чест да започнем дългия поход за отвоюване на България от задкулисието. Това съобщи с пост във фейсбук профила си премиерът Кирил Петков. 

Вярвам, че няма друг път освен напред - напред към идеала България да бъде държавата, в която законът е над всичко; публичните средства да се инвестират в училища, детски градини и по-добро здравеопазване; държавата, създаваща условия за младите семейства; държавата, в която има нови високоплатени работни места и в която всеки предприемач може да започне честен бизнес без административни спънки и изнудване, а пенсионерите се радват на достойни пенсии.

Знам, че не съм сам в тази си мечта и следващите избори ще бъдат реално референдум каква България искаме: България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията. Аз избирам първото и ще продължа да се боря за това!

Припомняме, че правителството на Кирил Петков падна на 22 юни след гласуван вот на недоверие миналата седмица, внесен от ПГ на ГЕРБ-СДС заради провала във финансова-икономическата политика. "За" оставката на кабинета бяха 123 депутати, 116 бяха против, нямаше въздържали си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
Паолин

Паолин

28.06.2022 | 06:38

Зад ПП стоят олигарси, те за два дни напълниха студията, ленчето ги е развързала.

Отговори
1 0
Спокоен

Спокоен

27.06.2022 | 22:19

Христо Иванов: … Със сигурност от първостепенен интерес за Москва е гласовете, които заявяват евроатлантическа ориентация в този парламент, да не могат да се структурират в устойчива и резултатна политическа линия. Със сигурност от първостепенен интерес за Москва е тласкането на България към нови избори, в които популистки фашизоидни субекти да получат много по-голяма роля и да се превърнат, ако не в управляващ, то в блокиращ фактор. Със сигурност за тях е важно да няма ефективна борба с корупцията и оздравяване на институциите, както и да се предотврати скъсването ни с енергийната зависимост … Ние не можем да отблъснем руските хибридни атаки, ако най-напред не се справим с корупцията. Корупцията е първостепенна заплаха за сигурността ни … Изкуството във вътрешната политика ще бъде изкуство на съгласието… да намираме начин да си говорим и така да отстояваме принципите си. Става дума за нов политически език, който тепърва ще трябва да учим … когато става дума за национална сигурност, евроатлантическа ориентация, съдебна реформа, ще търсим взаимодействие с опозицията. А за да няма връщане към корупционни модели на управление, ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат държани извън изпълнителната власт – това беше формулата, която ИТН безотговорно счупиха … ако искаме да изградим някакъв устойчив вектор на развитие, той може да бъде само ясно демократичен, прозападен и насочен към върховенството на закона. Очевидно е, че липсва рецепта как да стане това и ще трябват трудни усилия. Но алтернатива няма… И ние, и Украйна сме част от една много по-мащабна фронтова линия на противопоставяне срещу досегашния модел на международни отношения в опит за реставрация на Русия като глобална империя, налагаща алтернативна посока на развитие в Източна Европа. На първия етап може да е достатъчно ние да си стоим в ЕС и НАТО, но да бъдем приведени в състояние на все по-голяма невменяемост, така че важни решения в тези формати да бъдат силно затруднени или дори блокирани … Това е много по-лесно от инсталирането на открито пропутински режим.

Отговори
5 3
Соньо Колтуклиев

Соньо Колтуклиев

27.06.2022 | 21:26

Гледам Стоян Иванов от ТВ Скат - та се сетих за НФСБ !!!! Националния Фронт за Спасяване на Бойко !!!!! Бойко , врьщай се на власт !!!! Имаме нужда от теб и творите подцинкОвани Кофи !!!! От твоята Десислава Атанасова , която взимаше пари от Здравеопазването ,за да пьлнти ГЕРБаджийски дупки !!!?

Отговори
12 3
Биби

Биби

27.06.2022 | 20:33

Кириле, видя ли, че тия от ЕС, дето гледаше да им угаждаш сега никой няма да те спаси. Вместо да гледаше народа си да гледаше интереса на страната си ти се кумише на "европейската управа".

Отговори
18 8
Нъл Така

Нъл Така

27.06.2022 | 20:33

И колко часа е сричал коментара си Кирчо Простото докато си е превеждал от чифутски на Български За мен е ясно Просто е имало голяма Кулорация последвана от Излагация Както винаги

Отговори
12 7
Рухна поредната седесарска лъжа!

Рухна поредната седесарска лъжа!

27.06.2022 | 19:36

Как има някакви умни и красиви, как всички други са прости, как "демократите" са "гениални", кукли на конци на западните си господари, готови да прецакат народа си, да плаща скъп бензин, да продадат Македония само да се докарат пред господарите си!

Отговори
30 5
ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

27.06.2022 | 19:01

ЛИНДА МОЖЕ ДА ОСТАНЕ, А ТИ СЕ ОМИТАЙ! :)

Отговори
15 12
ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

27.06.2022 | 18:58

КАТО МРЪСНО П С Е ;)

Отговори
14 11
ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

27.06.2022 | 18:58

НЕ СИ ПОДАЛ ОСТАВКА, А ТЕ ИЗРИТАХА :)

Отговори
19 10
ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

ДРЪН! ДРЪН! ДРЪН!

27.06.2022 | 18:57

ВИКАТ ТЕ У КАНАДА! ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ....КАНАДА!

Отговори
16 9

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?