2374

Отцепилият се Иво Атанасов: Не мога да разбера Ива Митева, тя е един наемник

Не мога малко да разбера изказванията на Ива Митева. Какво прави ИТН? Два пъти не състави правителство, сега участва в правителство и показа, че може да руши. Ива Митева не е партиен член, така че може да изказва всякакви мнения. Тя е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия.

Пожелавам на Ивето и всички от ИТН да вземат правилното решение - дали като група, дали като отделни депутати, без извиване на ръце, да забравят претенциите за постове и властови амбиции и да може да се работи в полза на гражданите. Това заяви в "Денят започва" по БНТ с Георги Любенов отцепилият се от ПГ на "Има такъв народ" и вече независим депутат Иво Атанасов.

Напускам партията "Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал г-н Трифонов. 

Националният съвет взима решение за участие в избори и коалиции. Тази партия функционираше като еднолично дружество с ограничена отговорност. Има собственик - Слави Трифонов и работници - Балабанов и Тошко Йорданов, допълни Атанасов.

На въпроса защо не напусне парламента по примера на Елена Гунчева от "Възраждане", той обясни, че е бил помолен от областните координатори във Видин да не напуска парламента, за да защитава интересите на гражданите.

Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", категоричен е Атанасов.
Президентът Радев за свалянето на ветото за РСМ: Вчера народните представители гласуваха празен чек

Атанасов коментира и гласуването на независимите депутати в подкрепа на френското предложение за Северна Македония.

Нашето гласуване за падането на ветото над РСМ в парламента показва, че не сме под калъп и да гласуваме така, както е разпоредено от даден господар и всеки прави своята преценка как ще гласува. Аз се въздържах. Аз съм адвокат по професия, свикнал съм, когато взимам някакво решение всичко да ми е подредено, ясно и тогава да взема решение. Всичко се правеше много бързо в последните часове. Не се създаде в мен твърдото убеждение, че правата на българите са защитени изцяло.

Ако моят глас беше решаващ, аз щях да гласувам в подкрепа на предложението. Аз съм убеден, че това не е френско предложение, изготвяно е с участието на българската дипломация и МВнР и смятам, че е положителна стъпка в отношенията между България и Македония. Липсата на пълна яснота ме накара да се въздържа, но колегите, които са гласували "за", смятам, че са гласували също правилно, заяви Атанасов.
Вярвам на това, което казва Теди Генчовска. Тук имаме едни престрелки между президент и премиер. Нека не избързваме с това, което казва Румен Радев за празните чекове и т.н. Сега българските искания стават искания на ЕС и сега съм сигурен, че натискът ще бъде върху ръководството на Северна Македония и те ще трябва да вземат своето решение.

Според Атанасов, трябва да се направи всичко възможно да има правителство и функциониращ парламент. Депутатите от ИТН в един момент трябва да решат кое е в полза на гражданите, категоричен е той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Богдан Попов

Богдан Попов

13.07.2022 | 10:21

Предателя Атанасов си остава предател. Ива Митева е честна и откровенна и почтенна Дама.

Отговори
1 1
сем

сем

26.06.2022 | 11:39

Към-4ти коментар-не Врачански,а Видински-най-беден район!!!!

Отговори
1 0
сем

сем

26.06.2022 | 11:37

Скоро излезе статия,че движиш делата на госпожа Кирова-от ГЕРБ,с която сте съграждани,че също като нея-която притежава 11 кораба и много декари земя-за които се грижиш и ти си се налапал-и то в такъв беден район като Врачанския,и още и още.Тогава ти си бил двойно по-голям предател-внедрили са те в ИТН,за да слухтиш и предаваш на приятелите си от друга партия.А народът е вярвал в теб!!!!Гнусотия!!!!!

Отговори
7 0
Ама много грозни тия в итн

Ама много грозни тия в итн

26.06.2022 | 11:32

ифа ако си свали перуката е едно към едно като слафчо

Отговори
1 1
хальо хульо

хальо хульо

26.06.2022 | 11:08

голям по.мияр тоя......

Отговори
3 1
баба ви вуна...

баба ви вуна...

26.06.2022 | 10:53

подлизурковци ...............отцепили се от ИТН ...Вземете пример от Гунчева бе шматки....не си в отбора аут.....идва следващия....какви са тези независими про.стаци никой не е гласувал за анонимки.....

Отговори
6 2
баба ви вуна...

баба ви вуна...

26.06.2022 | 10:51

не коментирай Ива- гледай си оср.ания задник....ТАКОВА ПОДЛО ПОВЕДЕНИЕ КАТО ТВОЕТО И НА ОНОВА МАЗНОТО С ГЕЛА - ПА И ОНОВА С МЪХА ОКОЛО ДЖУЧКИТЕ ДЕТО ГО БИЛО СРАМ ДА СИ ГЛЕДА ДЕЦАТА И СЕ СОПОЛИВИ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ ма иначе ги храните с депутатските си заплати ...... ДАЖЕ КЛЮКАРКАТА В НАШИЯ БЛОК НЯМА ...И ТЯ Е НА НИВО... ТОЛКОВА СТЕ СЕМПЛИ И СМЕШНИ ....ВИЕ ДАЛИСЕ СЕЩАТЕ КЪДЕ СТЕ ???? в парламента сте в парламента дебили....

Отговори
5 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?