1553

Още се чудят как да формулират помощта за Украйна

На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в студиото на „Тази сутрин“.

„Затова мандатът е даден под формата на военно-техническа помощ, така че в зависимост от нашите възможности, очаквания и развития на конфликта да може правителството в най-широк мандат да взима правилните решения“, добави той.

„Вече сме провели много коалиционни съвети, обсъждаме тази тема през последната седмица. Мисля, че имаме позиция и стратегия в зала (б.р. на НС) днес, когато точката бъде разглеждана, да може да бъде подкрепена от широко мнозинство по начин, който не застрашава сигурността и стабилността на коалицията и правителството“, заяви Гюров.

Той каза още, че не може да гарантира, че всички партии в коалицията ще гласуват по един начин.

„Със сигурност това е нашата цел, както и да подкрепим ясната позиция относно Украйна, и всички партии в коалицията да могат да се припознаят в това решение“, добави шефът на парламентарната група на ПП.

Гюров беше категоричен, че няма да се кандидатира отново за управител на БНБ.

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Петковия

Петковия

04.05.2022 | 10:02

Просят оръжие, просят война, но в Азов ги изловиха и ще ги съдят за зверствата им в Донбас където народа гина 8 години докато те си упражняваха животинските инстинкти да убиват невинни. Инсинуациите са доказани и запада жаден за славянска кръв стои зад тях! Такива ли ще въоражаваме! Да позор! Но не за Радев!

Отговори
0 2
toro

toro

04.05.2022 | 08:57

Подкрепата за Украйна трябва да бъде под надслов * Да дадем тоалетна хартия за кенефа на Европа *.

Отговори
1 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?