4020

Още един депутат застана на страната на Ахмед Доган

Още един депутат от ДПС се присъедини към подкрепящите позицията на почетния председател Ахмед Доган. Това е плевенският представител Марио Рангелов.

Той се включи в отворено писмо до Доган заедно със 17 депутати на движението, макар че и той гласува "за" кабинета на Росен Желязков.

Ето и какво са написали те до Доган:

Ние, народните представители, изпълнили Вашето разпореждане за неподкрепа на кабинета „Желязков“, заявяваме, че в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения.

ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, както и двама председатели на ДПС, избрани на последната Национална конференция. Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС.

Вчера 30 депутати от групата на движението подкрепиха кабинета, 14 гласуваха "против", а един се въздържа. Веднага след това председателят на партията Делян Пеевски заяви: "В ДПС има 30 евроатлантически депутати. И те ще бъдат депутати", което се прие като намек за изключването на останалите от партията. Самият Пеевски настоя движението да подкрепи кабинета, а Доган е посъветвал депутатите да гласуват "против".

По-късно през деня въздържалият се Джейхан Ибрямов съобщи, че всъщност е гласувал "против", но поради техническа грешка вотът му е бил отразен некоректно в справката на Народното събрание. Затова и е сигнализирал администрацията и е помолил за поправка. По-късно през деня Областният съвет на ДПС в Търговище, от където той бе избран за депутат, свали доверието си от него и го призова да напусне ръководството на партията и парламента. Още днес той бе изключен от парламентарната група.

Междувременно днес депутатът Ердуан Мехмед се отрече от вота си "за". В писмо до председателката на парламента Рая Назарян той пише, че волята му била да гласува "против" и също моли вотът му да бъде променен.

 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?