49

Още депутати от ИТН може да подкрепят правителство на Василев

„Възможно е да има в ИТН още хора, които да подкрепят кабинета „Василев“.  Това заяви в ефира на Нова телевизия независимият народен представител и бивш депутат от ИТН Георги Георгиев, който в неделя бе на преговори за съставяне на нов кабинет с мандата, връчен на ПП.

Не само хора от екипа на Василев и Петков, а и независимите депутати се обаждали на колегите си от ИТН. „И ние говорим с тях. Не ги притискаме. По-скоро разговорите са те да си решат по съвест. Това ще се види на самото гласуване”, каза Георгиев.

Георгиев потвърди информацията, че и създателката на ИТН – Виктория Василева е мислела да предаде Слави много по-рано – заедно с първите отцепници, които на конференция оплюха партията си и си отидоха със скандал.

„По отношение на г-жа Виктория Василева тя ще си прецени сама как ще гласува. Тя бе един от истинските създатели на ИТН. Тя е човекът, с който сме създали структури и е писала програми“, каза Георгиев.

„Вярно е, че Василева щеше да напусне заедно с нас, но тя се отказа в последния момент. Тя не приемаше добре само Трифонов да е водеща фигура. В един момент се отдръпна от решението да напуснем“, призна още Георгиев.

Георгиев каза, че Елена Гунчева, която напусна "Възраждане" не се е появявала в стаята на независимите депутати и не знае дали тя ще подкрепи кабинета на Асен Василев или не.

Шестимата независими депутати вероятно ще подкрепят предложеното от "Продължаваме Промяната" правителство. „Вчера имахме първата среща, на нея поставихме няколко конкретни теми, които да станат част от програмата, която ще се пише. На база на предварителните разговори и съгласието, което постигнахме по тези теми, по-скоро ще подкрепим правителството”, заяви Георгиев.

Той обясни, че първата тема е била ядрената енергетиката. „Ние казахме, че държим на изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Асен Василев потвърди, че се работи по тази тема. Вървят разговори с Гърция да изкупува за 30 години напред ток”, каза Георгиев.  
Втората тема е била борбата с корупцията. „Поставихме няколко теми. Първата е смяната на ръководството на КПКОНПИ. При ново парламентарно мнозинство категорично тръгваме към смяна на цялото ръководство на КПКОНПИ. Другото е създаването на Комисия за противодействие на корупцията и старото КПКОНПИ, което ще стане Комисия за отнемане на противоправно придобито имущество”, каза Георгиев.

Независимите депутати са поискали още ускоряване на реформата в съдебната власт и въвеждане на механизма за контрол на главния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разузнавателните служби. Промени в законодателството и кадрово обезпечаване, са поискали независимите депутати.

Запитан дали хора в разузнаването са били под руска зависимост, Георгиев каза, че в момента се водят досъдебни производства и по случая работи специализираната прокуратура.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
321

321

04.07.2022 | 12:27

Никой не обича предателите,после и ПП ще ги хързулнат...

Отговори
3 1
НАСКО СЛАДУРА

НАСКО СЛАДУРА

04.07.2022 | 12:00

ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ОТВЪН, ГОЛЕМИ ЧАЛГАРИ ИЗЛЕЗНАХА РАЗТУРИХА ТРИ ПАРЛАМЕНТА

Отговори
3 2
Сем

Сем

04.07.2022 | 11:47

Има ли още овце,за вкарване в кошарата????

Отговори
4 1
Haralampi

Haralampi

04.07.2022 | 11:35

Разбира се, че ще го подкрепят, умните хора знаят и вярват че само ПП могат да ни извадят от калта! Браво и напред! Задължително трябва да се направи работещо правителство, във никакъв случай нетрябва да отиваме на избори

Отговори
3 2
сем

сем

04.07.2022 | 11:34

Е___е, стига де!!! Не свършиха ли тия боклуци? Каква я мислихме,а каква стана!!!Правителство от предатели!!!!!!

Отговори
6 3
Българин

Българин

04.07.2022 | 10:33

Избори и тези вън от властта!

Отговори
9 4
Иво

Иво

04.07.2022 | 10:03

Важното е дъртите комуняги на Доган от ГЕРП да ги няма!

Отговори
9 4
Плевен

Плевен

04.07.2022 | 09:50

Офиса на ИТН - Плевен, вече няма и бранда. Всички "лепенки" вече са махнати! Интересно решение!

Отговори
7 1
комунист

комунист

04.07.2022 | 09:44

И нито дума за доходи а Вие гласувате за тях. И как решиха,че трябва 7 и 8 блок в Козлодуй а не Белене? Виждате ли на какви случайници поверявате бъдещето си? Американски папагали!

Отговори
10 4
Наката

Наката

04.07.2022 | 09:37

Ееее много ясно, че ще го подкрепят. Ако Ради мутрата влезне в управлението на държавата, искам да ги питам ПП къде са мутрите последно!!! За разликата от ПП поне ИТН говорят с факти и доказателства, поне това го могат добре.

Отговори
11 4

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?