1553

Официално! БСП ще пее "Оставаме"

БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета. Това се казва в позиция на Националния съвет на партията, приета на днешното заседание с 92 гласа "за", 9 "против" и 5 "въздържал се", съобщиха от пресцентъра на БСП.

Националният съвет възлага на председателя на БСП, на Изпълнителното бюро на партията и на ръководството на Парламентарната група на "БСП за България" да проведат разговори с "Продължаваме промяната" (ПП), "Има такъв народ" (ИТН) и "Демократична България" (ДБ) за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на държавния бюджет за 2023 г.

В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях - ковид, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на БСП смята провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно.

В позицията се посочва още, че според БСП, като държавнически отговорна партия, трябва да се приемат законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
мара

мара

12.06.2022 | 21:11

бсп пее оставаме а народа пее последен валс нинова

Отговори
4 0
Айде Курнелия Сбогом

Айде Курнелия Сбогом

12.06.2022 | 19:19

Оставате Курнелия Ама този път зад борда на политическия живот във България Много поздрави от другаря Гюст Хол и Куманистическата му партия И от другарката Долорес ама не Арсенова а Ибарури Макър разликата само да е във фамилийте а не във същността и кръвта И Сбогом Няма Ич да ни липсвате И петиция за спасяването на евреите да забравяте да напишете щото ще ви трябва скоро То вас веке никой и не иска да ви спасява Спасението на давещият се е във неговите ръце

Отговори
2 1
Paula Fox

Paula Fox

12.06.2022 | 19:00

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 1
комунист

комунист

12.06.2022 | 18:54

Позор за БСП! По-жадни са за власти от ГЕРБ.Предават интересите на редовите си членове. Ще докарат фащизъм.Нишо чудно да са съавтори на българския закон Магнитски.

Отговори
5 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?