1553

Обрат, ГЕРБ оттегля подкрепата за перките в морето

ГЕРБ-СДС оттегля подкрепата си за Законопроекта за енергия от възобновяеми източници в морските пространства. Това предаде кореспондентът на БГНЕС от Варна.

ГЕРБ взе решение да оттегли подкрепата си за така наречените перки, т.е. вятърните централи в Черно море, защото от тях ще бъдат засегнати редица отрасли, сред които туризмът и риболовът. Това обяви Бойко Борисов пред обществеността във Варна. Решението му беше посрещнато с бурни ръкопляскания от гражданите.

„Ние подкрепихме закона на първо четене, защото в “сглобката” се подкрепяме. Освен това мислихме, че законопроектът е минал обществено обсъждане и че всички експерти и заинтересовани страни са се произнесли. След като се запознах в детайли за колко мощност става въпрос, смятам че не си заслужава да поставяме пред рискове редица други сектори по Черноморието“, подчерта Борисов

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Цончо Ганев с призив след като чул какво казва Бойко: Още тази седмица

Цончо Ганев с призив след като чул какво казва Бойко: Още тази седмица

26.02.2024 | 18:28

Цончо Ганев с призив след като чул какво казва Бойко: Още тази седмица да го направим! https://demokrat.bg/archives/38455

Отговори
1 0
Хм…

Хм…

23.02.2024 | 21:19

Няма нищо по-отвратително от гледката с тези въртящи се перки. За мен поне. И още, има един особен цинизъм в това, да обезобразяваш природата, правейки се, че я опазваш.

Отговори
5 2
Само така!Да пада тоя законопроект!Някъде в съседните държави видяхте

Само така!Да пада тоя законопроект!Някъде в съседните държави видяхте

23.02.2024 | 19:54

Ли някой да го прави?Турция има ли перки в морето-не!А Гърция-също не?А Италия,Испания,Някой??!Нямааа!Защо?Защото местото им е на земята,в най-ветровитите райони.Никой не си прецаква морето,туризма,риболова и т.н.Но тук нали е вакханалия и Асеня експериментира на наш гръб.Колко простоти още ?Колко?!

Отговори
8 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?