4020

Новото служебно правителство положи клетва

На извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с премиер Димитър Главчев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията. Това се случи в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“, гласи клетвата. След това прозвучаха химните на България и Европейския съюз.

Тази сутрин президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. Единствената промяна в състава е  външният министър -  поста заема Стефан Димитров, вместо първоначално номинираният Ивайло Ценов.

Румен Радев насрочи и за 9 юни изборите за членове на Европейския парламент и предсрочните парламентарни избори – „две в едно“.

На 5 април кандидатът на служебен министър-председател Димитър Главчев представи проект на структура и състав на служебен кабинет.Според така издадения днес указ от държавния глава има една промяна в състава на служебния кабинет. Служебен министър на външните работи ще бъде Стефан Димитров, а не Ивайло Ценов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Антон

Антон

09.04.2024 | 10:53

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:-==--- https://e.vg/Alkotox

Отговори
0 0
На добър час,г-н Главчев!Разумните и трезвомислещи българи Ви подкрепя

На добър час,г-н Главчев!Разумните и трезвомислещи българи Ви подкрепя

09.04.2024 | 10:50

Подкрепят в този труден момент за България.И вярваме,че ще внесете стабилност и спокойни дни.Успешно организиране на изборите!

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?