2374

Нови рокади: Смениха директорите на Агенцията по горите и "Напоителни системи"

Инж. Стоян Тошев е назначен за изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите. Той поема агенцията, след като досегашния директор инж. Филип Ковашки напуска поста по собствено желание.

Магистър е по „Горско стопанство“ от Лесотехническия университет. Той започва работа в сектора като горски стражар в Държавно горско стопанство-София. 

През 2011 г. постъпва в Регионална дирекция по горите-София, като последователно заема различни длъжности в системата. От 2016 г. е заместник-директор на РДГ-София, а от месец май 2019 г. до момента е бил неин директор.

Съветникът на премиера Донев коментира, че предишното управление е било наистина хаотично
Той има и допълнителна квалификация, специализации и курсове в областта на спътниковите технологии в инвентаризация на горите, оценка на щети при природни бедствия, оценка на ловни трофеи и други.

“Напоителни системи” също е с нов изпълнителен директор Атанас Мулетаров. Той е избран с решение на Съвета на директорите на дружеството.

Мулетаров има дългогодишен опит в „Напоителни системи“ ЕАД, като от 2011 г. до момента е бил директор на дирекция „Собственост и наеми“ в Централното управление на дружеството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 16:37

назначават си послушковци

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?