1553

Нинова видя преврат на олигарси, барони, джендъри и Радев

Обяснения за вървящия пуч в БСП даде Корнелия Нинова в bTV. Дворцов преврат с пешки и пионки, зад който стоят други влиятелни сили. Така  вече бившият лидер на БСП обрисува случващото се в соцпартията. 

През годините Нинова се изправила срещу пет силни и големи групи, които са се обединили, и случващото се с нея е естественият завършек.

"Червените барони на БСП, които за всички години не можаха да приемат, че един обикновен социалист е оглавил партията. Втората група са червените олигарси, които през целия преход използваха БСП, за да трупат лично богатство, тип Георги Гергов и Кирил Добрев.

 Третата група, която влиза рязко е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев, те не можаха и няма никога да ми простят моята битка с джендър идеология. Четвъртата група си е т.нар. дълбока и паралелна държава – моделът ГЕРБ, Пеевски и всичко скрито в този модел.

 И в последните години се включи президентът Радев, защото той иска да е алтернативата, да има собствена партия, постоянно продуцираше партии и да унищожи БСП", обясни Корнелия Нинова.

По думите ѝ тези групи са изпълнени с омраза и искат реванш. Нинова призова истинските социалисти да не се поддават на хаос и внушения.

"Зафиров поема партията, Гуцанов групата, която е разделена на две, Кристиян Вигенин – еврогрупата. Ще ги употребят, казах им го – да свършите мръсната работа и ще ви изхвърлят, но те сега са опиянени и правят грешка след грешка. Болката ми е за БСП и за истинските социалисти. Най-много ме заболя от най-близките – Зафиров, Гуцанов, Вигенин", посочи Нинова.

Тя допълни, че този път е решена да не оттегля оставката си и посочи, че в момента текат процеси с цел тя да не бъде допусната до пряк избор за лидер на БСП.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?