71

Нинова във възторг от отсрочката за петрола. Разкри и на какво сме научили Брюксел

Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия до края на 2024 г. е безспорен успех за България. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след като стана ясно, че за страната ни ще има специално изключение от ембаргото за руския петрол.

„Разумът надделя над крайното политическо говорене. Българският национален интерес е защитен. Българската индустрия и домакинства ще усетят ефекта от това добро решение по цените“, каза още Нинова.

„Виждам, че в Брюксел вече се говори за таван на цените на природен газ и електричество. Ние отдавна говорим, че това трябва да се случи. Понесох много упреци, но времето доказва правотата на такава мярка. Доказва я и практиката в някои европейски държави. Сигурна съм, че ще го направим и ние. Дано да не е късно“, заключи вицепремиерът.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Петров

Петров

31.05.2022 | 21:06

Нинова ! Защо не си гледаш пропадащата партия, която няма да има и 4% на следващите избори, а си във възторг? За какво? И ти като вицепремиер си виновна за нерадоствата ситуация в страната ни!

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?