46

Нинова: Служебният кабинет да не се занимава с бюджета

Служебният кабинет да не се занимава с бюджета. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

"Вчера министърът на финансите даде пресконференция, че ни очаква апокалипсис. Г-жа Велкова беше заместник-министър на Асен Василев, с нея сме прекарали повече часове в подготовка на бюджета отколкото с Асен Василев", каза Корнелия Нинова. Тя допълни, че Велкова е подписала този бюджет и ги е уверила, че няма повод за притеснение и подчерта, че за БСП е твърде изненадваща сегашната й позиция. "Каква е разликата да бъдеш заместник-министър в редовно и в служебно правителство", попита Нинова.

"Какво се готви да прави служебният кабинет. Разбираме, че готвят бюджет за догодина. Очевидно се канят да режат социалните разходи и да заложат вдигане на данъци и пробваха вчера с анонси в тази посока общественото време. Искам да сме ясни, ние от БСП за България сме гарант, че това няма да се случи и в следващия парламент и в следващото правителство", добави Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че България е първа по ръст на промишлено производство и четвърта по растеж на БВП от 27 държави по данни на ЕСИ. "Оставихме стабилна икономика", категорична е тя и допълни, че са оставени 8,5 млрд. лв. в хазната и 1,5 млрд. лв. излишък.

"Откъде идва числото 11 млрд. дефицит? Откъде идва, за какво ще се харчи", попита Нинова. По думите й умишлено се създават паника и страхове сред народа, който и без това е достатъчно наплашен. "Връщат финансовия и икономическия модел „Симеон Дянков — Бойко Борисов", смята тя. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
крадец

крадец

30.08.2022 | 18:19

тая е по-гулема крадла и от мени!

Отговори
2 0
Що?

Що?

30.08.2022 | 15:39

Та да може ти да го окрадеш?Нещо много еднакви мисли имате с Кокорчо?!

Отговори
9 1
Диамандиев депутат

Диамандиев депутат

30.08.2022 | 15:34

Нинова да взема сопата и да ги почва, шом не я слушат. Само тя ще въдвори ред в държавата.

Отговори
2 4
Пловдив

Пловдив

30.08.2022 | 15:16

Много команди раздавате Нинова,нидеи това нидеи онова. Да млъкнете вече така и така нищо не никога не вършите оставете другите да работят.

Отговори
8 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?