71

Нинова след срещата с Радев: Сега основният ни опонент е апатията на избирателите

Лидерът на БСП обясни падат ли червените линии

Подкрепяме парламентарната република като форма на управление, заяви за референдума на Слави

 

„Не се събра съгласие около идеите ни. Президентът да реши сега кога да са изборите“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата си с президента Румен Радев, на която му върна мандата за съставяне на правителство.

„Конституцията не определя конкретен срок за разпускане на парламента, затова слушаме специалистите по Конституция и те казват, че парламентът трябва незабавно да се разпусне, другото би било по ръба на закона, но ще е по преценка на президента“, каза тя.

Нинова не пожела да каже с кого би се коалирала в следващ парламент.

„Винаги сме заявявали, че подкрепяме парламентарната република като форма на управление на държавата и оставаме на тази позиция“, категорична бе лидерката на БСП на въпрос какво мисли за референдума, който инициират от формацията на Слави Трифонов - ИТН.

По думите й този парламент не можа да свърши много неща. „Първото от които е, че не бе приет бюджет за 2023 година. Не прокарахме законите по Плана за възстановяване и устойчивост“, каза тя.

„Това, че не се състави правителство с третия мандат не е провал на БСП. Все пак не се състави и с първия, и с втория. Това е общ неуспех на 48-то НС“, смята социалистката.

„Не мисля, че друга партия щеше да реализира третия мандат, особено след скандала с Nexo“, категорична бе лидерката на БСП.

„Очаквам трудна кампания. Готови сме за нея. Виждаме от срещите ни, които провеждаме всяка седмица, умора от избори и апатия към политическия живот. За нас това е основният опонент в една предизборна кампания – да убедим хората, че трябва да гласуват“, смята тя.

„В следващ парламент не можем да кажем с кои партии ще работим, нека да изчакаме изборите“, каза Нинова.

Според нея все пак ще има разлики в партиите и резултатите им в парламента.

„Политическата криза се задълбочи твърде много. Трябва да решим първо нея, за да може да се заемем със здравна, икономическа и енергийна“, заяви тя.

„Рано е да говорим за експертен кабинет при следващия парламент“, завърши Нинова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Апатично

Апатично

24.01.2023 | 13:21

Сега ще видите вие наказанието на Суверена.Никой да не излезе да гласува,това заслужавате.Гаврите се с народа години наред.Само пари за избори ще се пилеят,вместо за пенсии и заплати.Гледате си само вашите интереси.Безхаберници такива.Да ги бойкотираме

Отговори
8 0
Виж сега Апатичния

Виж сега Апатичния

24.01.2023 | 14:34

Единственото реално увеличение на пенсиите и минималната заплата направиха ПП и няма начин да не ги подкрепим. Всеки има право на избор.

Отговори
3 2
Убийствено вярно

Убийствено вярно

24.01.2023 | 12:10

https://lupa.bg/news/putin-vze-ovcharkata-bafi-i-ni-varna-dakela-rumencho_217172news.html

Отговори
1 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?