1939

Нинова след консултациите с ПП: Няма да се говори за правителство, преди да са сигурни 121 гласа ВИДЕО

Няма да се говори за структура и правителство, преди да са сигурни 121 гласа в парламента за програмата и за политики.Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова след разговора с "Продължаваме промяната". Това е първата от консултациите, които БСП провежда за третия мандат. Следва с ИТН, а последната ще е с ДБ по тяхно искане.

Колегите от "Продължаваме промяната" поставиха едно искане - мандатът да бъде държан толкова, колкото е необходимо, за да бъде приет закона за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков.

Запитана за Бойко Рашков, тя отговори: Обществото трябва да даде оценка за неговата работа. Всеки може да дава субективни преценки и мнения, но в крайна сметка обществото определя.

На първите разговори ще изслушаме всички искания на партньорите, а след това ще търсим съгласие по важните въпроси, обясни Нинова. 

 Първата задача с ПП е постигната. Потвърдихме програмата - управленска и законодателна, която съставихме преди 2 седмици заедно. Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерския съвет, докато не минат разговорите с ИТН и ДБ, след това ще има втори кръг, след като се убедим, че има мнозинство по управленската и по законодателната програма, обясни Нинова.

Обърнахме се към ПП да дадат кандидат за премиер. Поеха ангажимента да мислят по този въпрос и да го дадат на вторите разговори - едва, след като се уверят, че сме осигурили мнозинство за програмата, обясни Нинова.

Нинова изброи колко много важни и полезни за хората неща са разписани в програмата. Тя ще бъде оставена отворена за предложения на ИТН.

Запитана колко време ще отнеме това и дали ще се спази препоръчителния 7-дневен срок, Нинова отново обясни, че в конституцията няма разписан срок - 7 или 14 дни. Ако бързо постигнем съгласие по програмата, можем бързо да преминем на втория етап. Ако не - ще продължим разговорите, допълни Нинова.

Ще преговаряме спокойно и аргументирано. Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу сегашния модел на управление и което да подкрепя Ако подкрепят - подкрепят. Ако не - отиваме на избори. Но искаме да положим усилия да съставим кабинет и да има работещ парламент. Идва зимата - представете си, че трябва да наложим таман на цените

Не сме поставяли условия, тъй като този разговор беше проведен по време на приемането на програмата и в нея е записано, че ще положим усилия за възстановяване отношенията с Руската федерация по дипломатически път и да не допускаме да се скъсват отношенията между двете страни, обясни Нинова. Тя допълни също, че в програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което включвало и "Газпром". Този въпрос за нас е затворен, той е разписан в програмата и решен, категорична бе соцлидерката.

Очаквайте подробности.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
сем

сем

19.07.2022 | 19:25

Ами тя-,,другарката'' Нинова, по тая логика-да протака с мандата- може до безкрай да си настройва ,,оркестъра'' със нейните ,,оркестранти'' докато Киро,като министър в оставка си изкара мандата и окраде и малкото останало за крадене! Открадна плажа Корал и станаха собственици с баща си,на 9млр. не им се знае мястото, за приватизирана банка от него се пише и още и още.И трохи няма да ни оставят тия ,,много учени'' харвардци!!! И тая стара чанта от гужван лак още се натиска!Съучастница им е в ограбването на България!!!!!

Отговори
4 0
Иван К

Иван К

19.07.2022 | 14:28

Българския народ е разединен, правителсво трудно, ще се свормира в близко бъдеще. Има страшно много фалшива информация и хората незнаят на какво да вярват. ПП от началото до края говореха неща, който се разбира в последсвие, че са лъжи, няма факти и доказателсва за това което говорят, изхарчиха 9-милиарда и не дават обяснение къде са парите. Кирчо изпозлва правителсвения самолет за вечеря и още нещо до Солун и то за сметка на данъкоплатеца и това ако не е наглост, плащаме скъби горива а Асен Валиев си обядва в най-скъпия ресторант в столицата. Уж промяна, а то е подмяна. Аз лично не виждам по какво се различават ПП, ДБ и ИТН от останлите. Отново като отидеш в КАТ ти е необходим един до два дни да регистрираш кола, защото имат почивки на всеки два часа, отново като отидеш в някоя администрация чакаш за нещо което може да се свърши за 2 мин.

Отговори
4 0
333

333

19.07.2022 | 14:37

Няма разлика всички са платени американски подлоги рабжтещи за интересите на сащ

Отговори
2 0
Драган

Драган

19.07.2022 | 14:56

Всички ги свързва едно и то е че по някакъв начин са дело на най долната форма на управление наречена комунизъм. там умен и кадърен не може да оцелее .

Отговори
1 0
jon bon

jon bon

19.07.2022 | 14:24

Крушовската биволица да вземе най накрая да изчезне от хоризонта, защого е прекалено грозна гледка и още по вредна!!!

Отговори
3 0
Йордан

Йордан

19.07.2022 | 14:18

Мойте уважения към г-н Рашков, но защо не ходи да си харчи пенсията и да си почива, а и до колкото чета има не малко имения и партаменти. Неможе ли да се назначат просто млади и кадърни хора, за да се развихрят и да закопчаят тези с крадените пари. Рашкоя на 70 години, какво да очакваме от него освен да си прекрие някой друг имот и това и да изпълни някоя поръчка на Кирчо и Кокорчо.

Отговори
4 0
Георги v.

Георги v.

19.07.2022 | 12:37

Много странно! БСП, ИТН и ДБ имат общо по-малко депутати от ПП, а се държат така все едно ПП са малцинство. НАЙ-нахални са ДБ, които имат 16 депутата. Очевидно е, че тези три партии(без ПП) не искат избори, защото не се знае, какво ще им се случи.

Отговори
5 3
комунист до Георги v.

комунист до Георги v.

19.07.2022 | 12:54

Не искам да Ви обезкуражавам но в правния мир все още няма политическа партия Продължаваме Промяната така,че може и да няма за кого да гласуваш освен ако не направят пак някоя мушингия.

Отговори
7 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?