71

Нинова: Радев е част от мнозинството, свалило кабинета! Президентът: Завещахте хаос в енергетиката ВИДЕО

 
Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, управляващата коалиция завещава на служебния кабинет хаос в енергетиката. Това заяви президентът Румен Радев след като „БСП за България“ върна на държавния глава неизпълнен третия и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящето 47-мо Народно събрание. 

„Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалните системи, е най-тежкото наследство на това правителство“, каза Радев. 

"Ние положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Дори предложихме на трите партии, с които преговаряхме, да удължим срока на работа на парламента, за да може легитимно да бъде избран председател на КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в предстоящите тежки месеци", заяви от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова и попита президента дали има намерение да удължи работата на парламента, за да се реши този проблем. 

"Призовавам Народното събрание да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица", отговори й Румен Радев. 

След срещата лидерът на социалистите Корнелия Нинова направи коментар и пред медиите.

"Първо, президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той самият създаде основната партия в него - "Продължаваме Промяната". Заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не ни дадоха и дори 100 дни. Смятаме, че той е част от тази група, която свали действащото правителство", каза Нинова. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
така е

така е

28.07.2022 | 21:05

Права е Ниновица, че Радев е част от групата, свалила правителството. Наливаше непрекъснато масло в огъня и в края на краищата задейства инструмента ИТН да свърши мръсната работа. Голям подлец излезе.

Отговори
1 0
комунист

комунист

28.07.2022 | 16:10

Типично поведение на амбициозна и изоставена жена а не на политик. Не съм герберист но Бойко е класи над нея.Нито глас от Пловдив за БСП.

Отговори
4 2
222

222

28.07.2022 | 13:42

соросоидното крило в бсп начело с американската подлога нинова приключи политическата си кариера

Отговори
11 5
сем

сем

28.07.2022 | 13:09

Най-сетне,след всички лицемерни усмивчици,,благодушие и ,,загриженост'' пред всички нас,показа истинската си същност-злоба, грозен характер,и всичко лошо,което всъщност ти е заложено в ДНК!

Отговори
15 4
дядо Гошо

дядо Гошо

28.07.2022 | 13:09

Нищо не направиха, направо сринаха България със земята, но така е- когато кучето не умее да лае си вкара сам вълка в кошарата. Така и ние го направихме, зор да не е Борисов, всеки друг, но не и той. Ето сега как стоят нещата. Борисов поне се доказа, че може. Може да лавира, може да прави нещо. Крадат го и него всички, но... с мярка, така, че имаше всичко за всички и то на сносна цена.Ако беше останал в тази една година щеше да сме две крачки по напрад, а сега започваме от начало.

Отговори
9 8
Искаме такъв Президент!

Искаме такъв Президент!

28.07.2022 | 12:18

А не наг@зена към Кремъл *****га!

Отговори
7 5
Искаме такъв Президент!

Искаме такъв Президент!

28.07.2022 | 12:17

Украинците ще се сражават за своята държавност и няма да спрат докато не освободят и последния метър от земята си. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение по случай Деня на украинската държавност, предаде Укринформ. "За нас да живеем в несвобода означава да не живеем, да сме зависими означава да ни няма. Защото несамостоятелна и несвободна Украйна не е Украйна. Ние не познаваме думата "робство". Има я в нашите речници, но не и в главите ни. Ще дадем и последната си риза, ще дадем всичко, което имаме, заради това, което носим в сърцето си. Именно затова ще се сражаваме за нашата държавност до последно – до последния си дъх, до последния патрон, до последния войник. Само че не нашия, а вражеския." – каза украинският държавен глава. „Ще живеем, за да се борим, и ще се борим, за да живеем, няма да се предадем докато не прогоним от дома си последния окупатор, ние няма да спрем докато не освободим и последния метър украинска земя, няма да се успокоим докато не освободим последното село, последния дом, последния кладенец, последнята вишна, последната върба.” – обърна се Зеленски към народа си Той е уверен, че ще стане именно така. “Защото за нас и за окупатора всичко това има абсолютно различно, противоположно значение. Нещата, които за тях са мишени, за нас са светини. Те вижда неизвестни имена на картата, за нас те са познати места от детството ни.“ – продължи Зеленски. Той подчерта, че руските окупатори изпълняват престъпни заповеди, а украинците – свещения си дълг. "Сражаваме се за различни неща, затова и краят на тази битка за всеки ще е различен. По значене и дори по звучене. На руски това ще е провал на спецоперацията. На украински – победа във войната.“ – подчерта украинският президент, като поздрави украинците с Деня на кръщението Украйна, с Деня на украинската държавност.

Отговори
8 8
Българските

Българските

28.07.2022 | 12:06

соросоиди ,газ пiкаят.Да им е честито поредното падение в тъмното .Хем крадливи,хем лъжливи прокопиеви избранници.

Отговори
11 6
Българин

Българин

28.07.2022 | 11:55

Петко Георгиев: С оценката, която Радев даде на коалицията, показа, че изцяло е преминал на тъмната страна - на путинизма Изоставен от БСП и ПП, президентът сега ще разбере какво е да те пакетират с ГЕРБ и ДПС, казва още журналистът

Отговори
10 13
И добре че го свали

И добре че го свали

28.07.2022 | 11:43

щото здравата се омотахте в тази соросоидна коалиция Киро Кокорчо /Прокопиеви/ и Корни и сие...

Отговори
20 8

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?